General Knowledge MCQ for Assam Competitive Exams

General Knowledge (MCQ) for all Assam competitive exams: Assam police, TET, SSC, APSC, APDCL, PNRD, Panchayat, etc. 


General Knowledge MCQ for Assam Competitive Exams


1. Which is the most populated state of India? কোনখন ভাৰতৰ সর্বাধিক জনবহুল ৰাজ্য ?

A. Madhya Pradesh মধ্য প্রদেশ 

B. Andhra Pradesh অন্ধ্র প্রদেশ 

C. Uttar Pradesh উত্তৰ প্ৰদেশ

D. None of the above (ওপৰৰ এটাও নহয়)

Ans. C. Uttar Pradesh উত্তৰ প্ৰদেশ


2. The capital of the Ahoms was established at. (আহােমসকলে ত ৰাজধানী প্রতিষ্ঠা কৰিছিল।)


A. Saraighat (শৰাইঘাট)

 B. Nagaon(নগাঁও) 

C. Charaideo (চৰাইদেউ) 

D. Goalpara(গােৱালপাৰা


Ans. C. Charaideo (চৰাইদেউ) 


3. ________is also known as “Manchester of the East.( _______ক 'প্ৰাচ্যৰ মানচেষ্টাৰ' হিচাপে অভিহিত কৰা হয়।) 


A. Majuli (মাজুলী) 

B. Sualkuchi (শুৱালকুছি) 

C. Haflong(হাফলং) 

D. Charaideo (চৰাইদেউ)


Ans. B. Sualkuchi (শুৱালকুছি) 


4. The tea capital of Assam is: (অসমৰ চাহ ৰাজধানী’হৈছেঃ)


A. Sualkuchi (শুৱালকুছি) 

B. Dibrugarh (ডিব্ৰুগড়) 

C. Jorhat(যােৰহাট) 

D. Tezpur (তেজপুৰ)


Ans. C. Jorhat(যােৰহাট) 


5. India's fuel consumption contracted by how much percent in FY21? (বিত্তীয় বর্ষ ২১ত ভাৰতৰ ইন্ধন ব্যৱহাৰ কিমান শতাংশ হ্রাস হৈছে ?)


A. 6.1% 

B. 8.1% 

C. 7.1%

D. 9.1%


Ans. D. 9.1%


6. Who has been appointed as the new Election Commissioner (CEC) of India? ( কোনগৰাকী ব্যক্তিক ভাৰতৰ নতুন মুখ্য নির্বাচনী আয়ুক্ত (CEC) হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে?)

A. Nagendra Singh (নগেন্দ্র সিং) 

B. Sushil Chandra (সুশীল চন্দ্রা) 

C. Rajiv Kumar (ৰাজীৱ কুমাৰ) 

D. Navin Chawla (নবীন চাওলা)


Ans. B. Sushil Chandra (সুশীল চন্দ্রা) 


7. What is the total geographical area of India? (ভাৰতৰ মুঠ ভৌগােলিক মাটিকালি কিমান?)


A. 32,87,263 sq. km. 

B. 34,76,254 sq. km. 

C. 36,78,241 sq. km. 

D. 37,88,261 sq. km.


Ans. A. 32,87,263 sq. km. 



8. Which organization has launched the first of its kind online dispute resolution handbook in India? (কোনটো সংগঠনে ভাৰতত প্ৰথমখন অনলাইন বিবাদ সমাধান পুস্তিকাৰ প্রৱর্তন কৰে ?)


A. SIDBI 

B. NITI Aayog 

C. NASSCOM 

D. RBI


Ans. B. NITI Aayog 



9. _________recognition of local government was substantively expressed in the 74th constitution Amendment Act of 1992.(স্থানীয় চৰকাৰৰ______ স্বীকৃতি, ১৯৯২ চনৰ ৭৪ তম সংবিধান সংশােধনী আইনত প্রকৃতৰূপে প্ৰকাশ কৰা হৈছে।)


A. Unitary(একক) 

B. Self(স্বায়ত্ত) 

C. Federal (যুক্তৰাষ্ট্ৰীয়) 

D. None of the above (ওপৰৰ এটাও নহয়)


Ans. C. Federal (যুক্তৰাষ্ট্ৰীয়) 



10. The owner and operator of the first railway in Assam was _____(অসমত প্রথম ৰেলপথ নির্মাণ কৰোঁতা_____)


A. The Assam Railway and Trading Company (দি আসাম ৰেলৱে এণ্ড ট্রেডিং কোম্পানী) 

B. The Assam Railway and Trade Co operating (দি আসাম ৰেলৱে এণ্ড ট্রেড কো অপাৰেটিং) 

C. North East Frontier Railway (উত্তৰ-পূব সীমান্ত ৰে'লৱে) 

D. North East Railway and Trading Company (উত্তৰ-পূব ৰে'লৱে এণ্ড ট্রেডিং কোম্পানী)


Ans. D. North East Railway and Trading Company (উত্তৰ-পূব ৰে'লৱে এণ্ড ট্রেডিং কোম্পানী)


11. _____is regarded as the most powerful king of Varman dynasty. (_____ক বর্মন বংশৰ আটাইতকৈ পৰাক্ৰমীৰজা হিচাপে গণ্য কৰা হয়।)

A. Pushya Varman (পুষ্য বৰ্মন) 

B. Bhaskar Varman(ভাস্কৰ বৰ্মন) 

C. Bala Varman 

D. Susthita Varman (সুস্থিত বর্মন)


Ans. B. Bhaskar Varman(ভাস্কৰ বৰ্মন) 



12. There are about large tributories of the Brahmaputra plain. (ব্ৰহ্মপুত্ৰৰ সমভূমিত প্রায় খন বৃহৎ উপনৈ আছে।)


A. 34 

B. 38 

C. 40 

D. 44


Ans. C. 40 


13. Which nation has become the second-worst hit by COVID-19 in the world? ( বিশ্বৰ ভিতৰত আটাইতকৈ বেয়াকৈ COVID-19ৰ দ্বাৰা আক্রান্ত হােৱা দ্বিতীয়খন দেশৰ নাম কি?)


A. UK (ব্রিটিছযুক্তৰাষ্ট্র) 

B. France (ফ্রান্স) 

C. Russia (ৰাছিয়া) 

D. India (ভাৰত)


Ans. D. India (ভাৰত)


14. When and where was the first cotton textile industry of India established? ( কেতিয়া আৰু ক'ত ভাৰতৰ প্ৰথম কপাহী বস্ত্ৰ উদ্যোগ স্থাপিত হৈছিল ?)


A. Chennai (চেন্নাই) (1860) 

B. Calcutta (কলকাতা) (1849) 

C. Delhi (দিল্লী) (1853) 

D. Mumbai (মুম্বাই) (1854)


Ans. D. Mumbai (মুম্বাই) (1854)


15. The river Brahmaputra originated from glacier. (ব্রহ্মপুত্র নদী হিমবাহৰ পৰা উৎপত্তি হৈছে।)

A. Chuga-Du-Mung (চুগা-ডু-মাং) 

B. Chena-ya-lung(চেনা-য়া-লাং) 

C. Chema-ya-Dung (চেমা-য়া-ডাং) 

D. All of the above (ওপৰৰ আটাইকেইটা)


Ans. C. Chema-ya-Dung (চেমা-য়া-ডাং) 


16. One of the left bank tributaries of Brahmaputra is (ব্রহ্মপুত্রৰ এখন বাঁও বাহিনী উপনৈ হ’ল ______)

A. Pagladiya(পাগলাদিয়া) 

B. Jia Bharali (জীয়াভৰলী) 

C. Subansiri(সােৱণশিৰী) 

D. Dhansiri(ধনশিৰি)


Ans. D. Dhansiri(ধনশিৰি)



17. Which town in Upper Assam is known as the ‘Gateway to many districts of Arunachal Pradesh’? (উজনি অসমৰ কোনখন চহৰ অৰুণাচল প্রদেশৰ বহুতাে জিলাৰ প্ৰৱেশপথ হিচাপে জনা যায় ?)

A. Dibrugarh (ডিব্ৰুগড়) 

B. Barpeta (বৰপেটা) 

C. Dhubri (ধুবুৰী) 

D. Sivasagar (শিৱসাগৰ)


Ans. A. Dibrugarh (ডিব্ৰুগড়) 


18. He was the ruler of Kamarupa at the time when Hiuen Tsang visited Assam. Who is he? ( হিউৱেন চাঙে অসম ভ্ৰমণ কৰাৰ সময়ত তেওঁ কামৰূপৰ ৰজা আছিল। তেওঁ কোন ?)

A. Tyag Singha (ত্যাগ সিংহ) 

B. Bhaskar Varman(ভাস্কৰ বৰ্মন) 

C. Ratnapala (ৰত্নপাল) 

D. Sukapha(চুকাফা)


Ans. B. Bhaskar Varman(ভাস্কৰ বৰ্মন) 


19. Who among the following was the founder of Ahom Dynasty? (তলৰ কোনজন আহােম বংশৰ প্রতিষ্ঠাতা?)

A. Suteupha (চুতেওফা) 

B. Subinpha (চুবিনফা) 

C. Sukhangpha (চুখাংফা) 

D. Sukapha (চুকাফা)


Ans. D. Sukapha (চুকাফা)


20. Man became a food producer from food gatherer during the time of ____. ( _____ৰ সময়ত মানৱ কৃষি সংগ্রাহকৰ পৰা কৃষি উৎপাদনকর্তালৈ পৰিৱর্তিত হয়।)

A. Old Stone Age (প্রত্ন প্রস্তৰ যুগ) 

B. New Stone Age (নৱ প্রস্তৰ যুগ) 

C. Bronze Age ( ব্ৰঞ্জ যুগ) 

D. Iron age (লৌহ যুগ)


Ans. B. New Stone Age (নৱ প্রস্তৰ যুগ) 


21. Which among the following is not one of the main sources of flood inAssam? (তলৰ কোনটো অসমৰ বানপানীৰ প্ৰধান কাৰক নহয় ?)

A. Deforestation (নির্বনানীকৰণ) 

B. Earthquake (ভূমিকম্প) 

C. Pollution (প্ৰদূষণ) 

D. Rainfall(বৰষুণ)


Ans. C. Pollution (প্ৰদূষণ) 


22.Rang Ghar was built by: (ৰংঘৰৰ নির্মাতাঃ)


A. King Rajeswar Singha (স্বৰ্গদেউ ৰাজেশ্বৰ সিংহ) 

B. King Rudra Singha (স্বৰ্গদেউ ৰুদ্ৰ সিংহ) 

C. King Pramatta Singha (স্বৰ্গদেউ প্রমত্ত সিংহ) 

D. None of the above (ওপৰৰ এজনাে নহয়)


Ans. C. King Pramatta Singha (স্বৰ্গদেউ প্রমত্ত সিংহ) 


23. From where does the river Ganga originate? (ক’ৰ পৰা গংগা নদীৰ উৎপত্তি হৈছে?)


A. Gomti glacier(গােমতী হিমবাহ] 

B. Gangotri glacier (গংগােত্রী হিমবাহ) 

C. Both a) and (b) [a) আৰু (b) উভয়ে] 

D. None of these (এইবােৰৰ এটাও নহয়) .


Ans. B. Gangotri glacier (গংগােত্রী হিমবাহ) 


24. The Talatal Ghar at Sivasagar was built in the year: (শিৱসাগৰৰ তলাতল ঘৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল :) :


A. 1751 খ্রীষ্টাব্দত 

B. 1763 খ্রীষ্টাব্দত 

C. 1769 খ্রীষ্টাব্দত 

D. 1790 খ্রীষ্টাব্দত


Ans. C. 1769 খ্রীষ্টাব্দত 


25. ____founded the Varman Dynasty. ( বৰ্মন বংশৰ প্রতিষ্ঠাতা _)


A. Pushya Varman (পুষ্য বর্মন) 

B. Samudra Varman (সমুদ্র বর্মন) 

C. Bala Varman (বল বর্মন) 

D. Kalyan Varman (কল্যাণ বৰ্মন)


Ans. A. Pushya Varman (পুষ্য বর্মন) 



26. The first civilization rose up around the_______. (প্রথমে সভ্যতা _______ৰ ওচৰত গঢ়ি উঠিছিল।)


A. River valleys (নদী উপত্যকা) 

B. Plains (সমতল) 

C. Deserts (মৰুভূমি) 

D. Mountain valleys (পর্বতীয়া উপত্যকা)


Ans. A. River valleys (নদী উপত্যকা) 


27. What is the average height of higher, lesser and outer Himalayas? (উচ্চ,নিম্ন আৰুবহিঃহিমালয়ৰ গড় উচ্চতা হৈছে____I)


A. 8,000 m., 5,000 m., 7,000 m. 

B. 6,000 m., 4,000 m., 1, 000 m. 

C. 9,000 m., 7, 000 m., 10, 000 m. 

D. 8,000 m., 12,000 m., 6, 000 m.


Ans. B. 6,000 m., 4,000 m., 1, 000 m. 




Post a Comment

Previous Post Next Post