Current Affairs January 2nd Week 2022 in Assamese

Current Affairs January 2nd Week 2022 in Assamese | Important recent Current Affairs MCQs in Assamese || World, National & International || Important for all Assam govt. competitive exams Assam Police, SI, PNRD, DHS, TET, APSC, Agriculture, etc.


Current Affairs January 2nd Week 2022 in Assamese



1. Who has achieved the first Guinness World Record in numerology? / সংখ্যাতত্ত্বত কোনে প্ৰথম গিনিছ বিশ্ব ৰেকৰ্ড অৰ্জন কৰিছে?


(1) Atul Keshap/অতুল কেশপ

(2) JC Chaudhry/জে চি চৌধুৰী

(3) Baldev Prakash/বলদেৱ প্ৰকাশ

(4) Anupam Kapil/অনুপম কপিল



Ans. (2) JC Chaudhry/জে চি চৌধুৰী



Important Points:


* ভাৰতৰ শীৰ্ষ সংখ্যাতত্ত্ববিদসকলৰ ভিতৰত অন্যতম জে চি চৌধুৰীয়ে আমেৰিকা যুক্তৰাজ্য, যুক্তৰাজ্য, মধ্য প্ৰাচ্য আৰু ভাৰতৰ পৰা যোগদান কৰা প্ৰায় 6000 অংশগ্ৰহণকাৰী, সংখ্যাতত্ত্বৰ উৎসাহী লোকসকলক প্ৰাচীন বিজ্ঞানৰ বিষয়ে শিক্ষিত কৰি সংখ্যাতত্ত্বত প্ৰথমবাৰৰ বাবে গিনিছ বিশ্ব ৰেকৰ্ড আৰু 2022 চনৰ প্ৰথম বিশ্ব অভিলেখ অৰ্জন কৰিছে.



2. Shafali Verma has been appointed as the Brand Endorser of – / শ্বাফালী বাৰ্মাক ব্ৰেণ্ড এণ্ডোৰ্চাৰ হিচাপে কোনখন ব্যাঙ্ক'ত নিযুক্তি দিয়া হৈছে  ?


(1) HDFC Bank

(2) CSB Bank

(3) Bank of Baroda

(4) Bank of India


Ans. (3) Bank of Baroda/বেংক অফ বৰোদা



Important Points:


* বেংক অফ বৰোদাই ভাৰতীয় মহিলা ক্ৰিকেটাৰ শফালী বাৰ্মাক বেংকৰ ব্ৰেণ্ড এণ্ডোৰ্চাৰ হিচাপে নিযুক্তি দিছিল।

* 2019 চনত, 15 বছৰ বয়সত, শ্বাফালী ভাৰতৰ হৈ মহিলা টুৱেণ্টি-20 আন্তৰ্জাতিক খেলত খেলা আটাইতকৈ কম বয়সীয়া ক্ৰিকেটাৰ হয়।

* ইয়াৰ আগতে 2021 চনত, শফালী বাৰ্মা টেষ্ট মেচত 3 টা ছয় মাৰিবলৈ সক্ষম  হোৱা প্ৰথম মহিলা ক্ৰিকেটাৰ ।



3. Recently Padma Shri awardee Neil Nongkynrih has passed away, who was he?/ শেহতীয়াকৈ পদ্মশ্ৰী বঁটা প্ৰাপ্ত নীল নংকিনৰিহৰ মৃত্যু হৈছে, তেওঁ কোন আছিল?


(1) Writer/লেখক

(2) Singer/গায়ক

(3) Musician/সংগীতজ্ঞ

(4) Actor/অভিনেতা



Ans. (2) Singer/গায়ক



Important Points:


* শ্বিলং চেম্বাৰ কয়াৰৰ প্ৰতিষ্ঠাপক আৰু প্ৰসিদ্ধ সংগীত ৰচয়িতা নীল নংকিনৰিহৰ ২০২২ চনৰ জানুৱাৰীত মৃত্যু হয়

* 2015 চনত, তেওঁক ভাৰতৰ চতুৰ্থ সৰ্বোচ্চ অসামৰিক বঁটা পদ্মশ্ৰী বঁটা প্ৰদান কৰা হয়




4. Which state government has approved one-time internet allowance for students?/ কোনখন ৰাজ্য চৰকাৰে শিক্ষাৰ্থীসকলৰ বাবে এককালীন ইণ্টাৰনেট ভাট্টা অনুমোদন কৰিছে?



(1) Assam/অসম

(2) Punjab/পাঞ্জাৱ

(3) Rajasthan/ৰাজস্থান

(4) Gujarat/গুজৰাট



Ans. (2) Punjab/পাঞ্জাৱ



Important Points:


* পঞ্জাৱ কেবিনেটে উচ্চ শিক্ষানুষ্ঠানত অধ্যয়নকৰি থকা সকলো শিক্ষাৰ্থীক এককালীন ইণ্টাৰনেট ভাট্টা হিচাপে ₹২,০০০ টকা দিয়াৰ সিদ্ধান্ত লৈছে।





5. Who has been re-appointed as chairman of Commission for Agricultural Costs & Prices (CACP)?/ কৃষি ব্যয় আৰু মূল্য আয়োগৰ (চি.এ.চি.পি.) অধ্যক্ষ হিচাপে কাক পুনৰ নিযুক্তি দিয়া হৈছে?



(1) Suman Bala/সুমন বালা

(2) S. Swaminathan/এছ স্বামীনাথন

(3) Naveen Prakash/ নবীন প্ৰকাশ

(4) Vijay Paul Sharma/বিজয় পাল শৰ্মা




Ans. (4) Vijay Paul Sharma/বিজয় পাল শৰ্মা


Important Points:


* বিজয় পল শৰ্মাক কৃষি ব্যয় আৰু মূল্য আয়োগৰ (চিএচিপি) অধ্যক্ষ হিচাপে পুনৰ নিযুক্তি দিয়া হৈছে।

* পাঁচ বছৰীয়া কাৰ্যকাল সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত তেওঁ যোৱা বছৰ মে মাহত এই পদ ত্যাগ কৰে।

*তেওঁক প্ৰথমবাৰৰ বাবে ২০১৬ চনৰ জুনত চিএচিপিৰ অধ্যক্ষ হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল।



6. A new book titled “Mamata: Beyond 2021” authored by –/ "মমতা: বিয়ণ্ড 2021" শীৰ্ষক এখন নতুন কিতাপ কোনে ৰচনা কৰিছে –


(1) Bani Basu/বানী বসু

(2) Jayanta Ghosal/জয়ন্ত ঘোচাল

(3) Jhumpa Lahiri/ঝুম্পা লাহিড়ী

(4) Kunal Basu/কুনাল বসু



Ans. (2) Jayanta Ghosal/জয়ন্ত ঘোচাল


Important Points:


* কিতাপখনে ২০২১ চনৰ পশ্চিম বংগ নিৰ্বাচনত ভাৰতীয় জনতা পাৰ্টীয়ে (বিজেপি) কিয় পৰাজিত হৈছিল তাক অন্বেষণ আৰু পৰীক্ষা কৰিছে।



7.  India’s 1st Mobile Honey processing van has been launched in – / ক'ত ভাৰতৰ প্ৰথম ম'বাইল হানি প্ৰচেছিং ভেন মুকলি কৰা হৈছে –


(1) Chennai/চেন্নাই
(2) Kolkata/কলকাতা
(3) Ghaziabad/গাজিয়াবাদ
(4) Ranchi/ৰাঁচী



Ans. (3) Ghaziabad/গাজিয়াবাদ


Important Points:


* খাদী আৰু গাওঁ উদ্যোগ আয়োগৰ (কেভিআইচি) অধ্যক্ষ বিনয় কুমাৰ চাক্সেনাই উত্তৰ প্ৰদেশৰ গাজিয়াবাদৰ চিৰোৰা গাঁৱত 7 জানুৱাৰী 2022 তাৰিখে ভাৰতৰ প্ৰথমখন হানি প্ৰচেছিং প্ৰক্ৰিয়াকৰণ ভেন মুকলি কৰে।

* এই প্ৰক্ৰিয়াকৰণ গোটে 8 ঘণ্টাত 300 কিলোগ্ৰাম লৈকে মৌ প্ৰক্ৰিয়া কৰিব পাৰে



8. Who has taken over as the 20th IG of Assam Rifles (North)? / অসম ৰাইফেলছৰ 20-তম আইজি হিচাপে কোনে দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰিছে?


(1) Vijay Bahadur/বিজয় বাহাদুৰ

(2) VPS Kaushik/ভিপিএছ কৌশিক

(3) Vikas Lakhera/বিকাশ লাখেৰা

(4) Gyanwant Singh/জ্ঞানৱন্ত সিং



Ans. (3) Vikas Lakhera/বিকাশ লাখেৰা


Important Points:



* মেজৰ জেনেৰেল বিকাশ লাখেৰাই অসম ৰাইফলছৰ (উত্তৰ) 20 তম মহাপৰিদৰ্শক হিচাপে দায়িত্ব ভাৰ গ্ৰহণ কৰিছে।

* মেজৰ জেনেৰেল লাখেৰাক ১৯৯০ চনত শিখ লাইট ইনফেণ্ট্ৰী ৰেজিমেণ্টত নিযুক্তি দিয়া হৈছিল যিটো তেওঁ পিছত পশ্চিম অসমত কমাণ্ড কৰিছিল।



9. Which has become India’s only airport to be included in the top 10 global list?/শীৰ্ষ ১০ টা গোলকীয় তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত হোৱা ভাৰতৰ একমাত্ৰ বিমানবন্দৰ কোনটো হ'ল?


(1) Mumbai Airport

(2) Chennai Airport

(3) Kolkata Airport

(4) Delhi Airport



Ans. (2) Chennai Airport/চেন্নাই বিমানবন্দৰ



Important Points:


* এভিয়েচন এনালিটিক্স ফাৰ্ম 'চিৰিয়াম'ৰ মতে, ভাৰতৰ চেন্নাই বিমানবন্দৰ হৈছে ভাৰতৰ একমাত্ৰ বিমানবন্দৰ যি 2021 চনত অন-টাইম প্ৰদৰ্শনৰ বাবে শীৰ্ষ 10 টা গোলকীয় তালিকাত স্থান লাভ কৰিছে।



10. In which city the 9th edition of North East Festival (NEF) was inaugurated?/কোন খন চহৰত নৰ্থ ইষ্ট ফেষ্টিভেলৰ (এন.ই.এফ.) নৱম সংস্কৰণ উদ্বোধন কৰা হৈছিল?


(1) Shillong/শ্বিলং

(2) Imphal/ইম্ফল

(3) Guwahati/গুৱাহাটী

(4) Itanagar/ইটানগৰ



Ans. (3) Guwahati/গুৱাহাটী


Important Points:


* ২০২২ চনৰ ৭ জানুৱাৰীত গুৱাহাটীত অনুষ্ঠিত এক অনুষ্ঠানত অসমৰ ৰাজ্যপাল জগদীশ মুখীয়ে উত্তৰ-পূব মহোৎসৱৰ (এন.ই.এফ) নৱম সংস্কৰণ উদ্বোধন কৰে।

* নৰ্থ ইষ্ট ফেষ্টিভেলে ট্যুৰ অপাৰেটৰৰ নেটৱৰ্কিং, উত্তৰ-পূবৰ ৰন্ধনপ্ৰণালী আৰু অঞ্চলটোৰ শিপিনী আৰু শিল্পীসকলৰ জৰিয়তে পৰ্যটনৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে



11. Which state has approved ₹6,872 Crore grant for Jal Jeevan Mission?/কোন খন ৰাজ্যই জল জীৱন মিছনৰ বাবে ₹6,872 কোটি অনুদান অনুমোদন কৰিছে?


(1) Rajasthan/ৰাজস্থান

(2) Chhattisgarh/ছত্তীশগড়

(3) Jharkhand/ঝাৰখণ্ড

(4) Odisha/ঝাৰখণ্ড



Ans. (1) Rajasthan/ৰাজস্থান


Important Points:


* জল জীৱন মিছনৰ অধীনত ৰাজস্থানৰ বাবে 6,872.28 কোটি ₹ খোৱা পানী যোগান আঁচনি অনুমোদিত হৈছে।

* এই আঁচনিসমূহে 27 খন জিলাৰ 3,213 খন গাওঁৰ 56 লাখতকৈও অধিক গ্ৰাম্য পৰিয়ালক নলৰ পানী যোগান ধৰিব।



12. Where has the National Health Mission launched the project ‘Niramay’?/ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাস্থ্য মিছনে 'নিৰাময়' প্ৰকল্পটো ক'ত আৰম্ভ কৰিছে?


(1) Bihar/বিহাৰ

(2) Assam/অসম

(3) Jharkhand/ঝাৰখণ্ড

(4) Odisha/উৰিষ্যা



Ans.  Assam/অসম


Important Points:


* ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাস্থ্য মিছন, অসমে পিৰামল স্বাস্থ্য আৰু চিচকোৰ সহযোগত 8 জানুৱাৰী 2022 তাৰিখে প্ৰকল্প "নিৰাময়" আৰম্ভ কৰিছিল।

* ৰাজ্যখনত ৰাজহুৱা স্বাস্থ্য সেৱা প্ৰদান শক্তিশালী কৰাৰ বাবে ডিজিটেল স্বাস্থ্য প্ৰযুক্তিৰ একত্ৰীকৰণ প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ ইয়াক আৰম্ভ কৰা হৈছে।

* এই উদ্যোগটো পিৰামল স্বাস্থ্যৰ থলুৱা একত্ৰিত স্বাস্থ্য প্ৰযুক্তি মঞ্চ "AMRIT" ওপৰত আধাৰিত।


13. 1st Jan Shatabdi Express train connecting which state to Tripura via Assam was started?/ প্ৰথম জনশতাব্দী এক্সপ্ৰেছ ৰেল খনে কোনখন ৰাজ্যক অসম হৈ ত্ৰিপুৰালৈ সংযোগ কৰিছে?


(1) Mizoram/মিজোৰাম

(2) Nagaland/নাগালেণ্ড

(3) Meghalaya/মেঘালয়

(4) Manipurমণিপুৰ



Ans. (4) Manipurমণিপুৰ


Important Points:


* মণিপুৰ ৰাজ্যক ত্ৰিপুৰাৰ সৈতে অসম হৈ সংযোগ কৰা প্ৰথম জনশতাব্দী এক্সপ্ৰেছ ৰেলখন ২০২২ চনৰ ৮ জানুৱাৰীত আৰম্ভ হৈছিল।

* ৰে'লখন ৰে'ল, যোগাযোগ, ইলেক্ট্ৰনিকছ আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱে ফ্লেগ অফ কৰে।

* ৰেল যাত্ৰাই ভ্ৰমণৰ সময় আধা হ্ৰাস কৰিব কিয়নো যাত্ৰাৰ সময় প্ৰায় 12 ঘণ্টাৰ বিপৰীতে 300 কিলোমিটাৰ দূৰত্ব অতিক্ৰম কৰি প্ৰায় 6 ঘণ্টা হ'ব।



14. Who has received ICMR national award “Dr Subhas Mukherjee Award”?/কোনে আইচিএমআৰ ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা "ডঃ সুভাষ মুখাৰ্জী বঁটা" লাভ কৰিছে?


(1) Satish Adiga/সতীশ আদিগা

(2) Tilak Venkoba/তিলক ভেঙ্কোবা

(3) Basanti Devi/বাসন্তী দেৱী

(4) Amrut Mody/অম্ৰুত মডি



Ans. (1) Satish Adiga/সতীশ আদিগা



15. Who has been appointed as the Ambassador of All Women Match Official Team by LLC?/এল.এল.চিৰ দ্বাৰা অল ৱমেন মেচ অফিচিয়েল দলৰ এম্বেচেডৰ হিচাপে কাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Narayana Rao/নাৰায়ণ ৰাও

(2) Jhulan Goswami/ঝুলন গোস্বামী

(3) Swaran Kanta/স্বৰণ কান্তা

(4) Surindar Mohan/সুৰিন্দৰ মোহন



Ans. (2) Jhulan Goswami/ঝুলন গোস্বামী



Important Points:



* লেজেণ্ডছ লীগ ক্ৰিকেট (এলএলচি)য়ে ঝুলন গোস্বামীক এলএলচিৰ মহিলা সশক্তিকৰণ প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰচাৰ আৰু ক্ৰিকেটত মহিলাৰ অংশগ্ৰহণ বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে ইয়াৰ সৰ্বমহিলা মেচ অফিচিয়েল দলৰ এম্বেচেডৰ হিচাপে নিযুক্ত কৰে।



16.  ‘Mission Jeewan Raksha’ is associated with which institution?/ মিছন জীৱন ৰক্ষা' কোনটো প্ৰতিষ্ঠানৰ সৈতে সম্পৰ্কিত?


(1) Indian Army

(2) Indian Navy

(3) Railway Police Force

(4) National Security Guard



Ans. (3) Railway Police Force/ৰেল আৰক্ষী বাহিনী



Important Points:


* ৰে'লআৰক্ষী বাহিনীৰ কৰ্মীয়ে ২০২১ চনত সমগ্ৰ ভাৰতীয় ৰেলত ৬০১ জন লোকক ৰক্ষা কৰিছিল।

* তেওঁলোকে 'মিছন জীৱন ৰক্ষা'ৰ অধীনত যোৱা চাৰি বছৰত সমগ্ৰ ভাৰতৰ ৰেল ষ্টেচনত চলি থকা ৰেলৰ চকাৰ পৰা ১৬৫০ জন লোকৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিছে।



17. Who has become the 73rd Chess Grandmaster of India?/ ভাৰতৰ ৭৩ তম দবা গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ কোন হৈছে?


(1) P Inian

(2) D Gukesh

(3) S.P. Sethuraman

(4) Bharat Subramaniam


Ans. (4) Bharat Subramaniam/ভাৰত সুব্ৰমনিয়াম


Important Points:


* চেন্নাইৰ ১৪ বছৰীয়া কিশোৰজনে তেওঁৰ চূড়ান্ত জিএম নৰ্ম সম্পূৰ্ণ কৰে আৰু ইটালীৰ ভেৰগানি কাপ অপেনত প্ৰয়োজনীয় ২৫০০ ৰেটিং অতিক্ৰম কৰে।



18.Who is the author of “Ratan N. Tata: The Authorized Biography“?/"ৰতন এন টাটা: দ্য অথৰাইজড বায়োগ্ৰাফী"ৰ লেখক কোন?


(1) Ashwini Vaishnaw/অশ্বিনী বৈষ্ণৱ

(2) Thomas Matthew/থমাছ মেথিউ

(3) Yogendra Narain/যোগেন্দ্ৰ নাৰায়ণ

(4) Pramod Wilson/প্ৰমোদ উইলচন



Ans. (2) Thomas Matthew/থমাছ মেথিউ



Important Points:



* টাটা চন্সৰ এমিৰিটাছ অধ্যক্ষ, প্ৰবীণ উদ্যোগপতি আৰু সমাজসেৱক ৰতন টাটাৰ 'ৰতন এন টাটা: দ্য অথৰাইজড বায়োগ্ৰাফী' শীৰ্ষক কৰ্তৃত্বপ্ৰাপ্ত জীৱনী খন ২০২২ চনৰ নৱেম্বৰত ষ্টেণ্ডত আহিবলৈ সাজু হৈছে।

* কিতাপখনত ৮৪ বছৰীয়া ৰতন টাটাৰ শৈশৱ, মহাবিদ্যালয়ৰ বছৰ আৰু প্ৰাৰম্ভিক প্ৰভাৱৰ লগতে অন্যান্য বিষয়ৰ ইতিহাস আছে।



19. Indian Railways has renamed Kevadiya railway station as ____/ ভাৰতীয় ৰেলৱেই কেৱাদিয়া ৰেল ষ্টেচনক __ হিচাপে নামাকৰণ কৰিছে


(1) Biswas Nagar railway station

(2) Patel Nagar railway station

(3) Ekta Nagar railway station

(4) Gandhi Nagar railway station


Ans. (3) Ekta Nagar railway station/ একতা নগৰ ৰেল ষ্টেচন


Important Points:


* ৰে'ল মন্ত্ৰালয়ে গুজৰাটৰ নৰ্মদা জিলাৰ কেৱাদিয়া ৰে'ল ষ্টেচনৰ নাম একতা নগৰ ৰে'ল ষ্টেচন হিচাপে পুনৰ নামাকৰণ কৰিবলৈ অনুমোদন জনাইছে।



20. Which state government signed an MoU with NDDB worth ₹2000 Crore for dairy development?/  কোনখন ৰাজ্য চৰকাৰে দুগ্ধ বিকাশৰ বাবে ₹2000 কোটি টকাৰ এন.ডি.ডি.বি'ৰ সৈতে চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰিছে ?


(1) Assam

(2) Nagaland

(3) Manipur

(4) Mizoram



Ans. (1) Assam/ অসম


Important Points:

* অসম চৰকাৰে দুগ্ধ বিকাশৰ বাবে 2000 কোটি ₹ যুটীয়া উদ্যোগ স্থাপনৰ বাবে এনডিডিবিৰ সৈতে এক বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰিছে


* অসম চৰকাৰে ২০ কোটি ₹ যুটীয়া উদ্যোগ (জেভি) স্থাপনৰ বাবে সামগ্ৰিক দুগ্ধ উন্নয়নৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় দুগ্ধ উন্নয়ন ব'ৰ্ডৰ (এনডিডিবি) সৈতে এক বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰে যাৰ লক্ষ্য হৈছে ৭ বছৰত ৬ টা নতুন গাখীৰ প্ৰক্ৰিয়াকৰণ গোটৰ জৰিয়তে ১০ লাখ লিটাৰ গাখীৰ প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰা।



21. Shersingh Khyalia has been appointed as the CEO of –/ শ্বেৰসিং খোৱালিয়াক কোনটো সংগঠনৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে–


(1) Tata Power

(2) Adani Power

(3) GMR Energy Ltd

(4) NTPC Limited


Ans. (2) Adani Power/ আদানি পাৱাৰ


Important Points:

* শ্বেৰসিং বি. খোৱালিয়া হৈছে এজন চাৰ্টাৰ্ড একাউণ্টেণ্ট (চি.এ.) যাৰ উৎপাদন, ট্ৰেন্সমিচন আৰু বিতৰণকে ধৰি শক্তি উদ্যোগত জটিল ব্যৱসায় পৰিচালনা কৰাৰ 32 বছৰৰো অধিক অভিজ্ঞতা আছে।



22. Which Olympic winner has been appointed as DSP of Assam Police?/ কোন অলিম্পিক বিজয়ীক অসম আৰক্ষীৰ ডি.এছ.পি হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Jamuna Boro/যমুনা বড়ো

(2) Tayabun Nisha/তায়াবুন নিশা

(3) Lovlina Borgohain/লাভলিনা বৰগোহাঁই

(4) Ashmita Chaliha/অস্মিতা চলিহা


Ans. (3) Lovlina Borgohain / লাভলিনা বৰগোহাঁই


Important Points:


* অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মাই ২৪ বছৰীয়া বক্সিং তাৰকাগৰাকীক গুৱাহাটীত এক অনুষ্ঠানত নিযুক্তি পত্ৰ প্ৰদান কৰে।

* শৰ্মাই লগতে কৈছিল যে গুৱাহাটীৰ এটা ৰাস্তা সোনকালেই তাইৰ নামেৰে নামাকৰণ কৰা হ'ব

* নতুন ক্ৰীড়া নীতি অনুসৰি অসম আৰক্ষীত ডিএছপি হিচাপে নিযুক্ত হোৱা ৰাজ্যখনৰ দ্বিতীয়জন খেলুৱৈ হৈছে বৰগোহাঁই। যোৱা বছৰফেব্ৰুৱাৰীত শীৰ্ষ স্প্ৰিণ্টাৰ হিমা দাসক একেসন্মান প্ৰদান কৰা হৈছিল।


23. Which mission has been launched by the Railway Protection Force to track the lost luggage?/হেৰুওৱা লাগেজবোৰ (যাত্ৰীৰ মালপত্র ) ট্ৰেক কৰিবলৈ ৰে'ল সুৰক্ষা বাহিনীয়ে কোনটো অভিযান আৰম্ভ কৰিছে?


(1) Mission Prapti/মিছন প্ৰপ্তি

(2) Mission Wages/মিছন মজুৰি

(3) Mission Amanat/মিছন আমানত

(4) Mission Track/মিছন ট্ৰেক


Ans. (3) Mission Amanat/মিছন আমানত


Important Points:


* ই যাত্ৰীসকলক তেওঁলোকৰ হেৰুওৱা সামগ্ৰীবোৰ অনুসৰণ কৰা আৰু ঘূৰাই পোৱাত সহায় কৰাৰ লগতে যাত্ৰীসকলৰ সুৰক্ষা নিশ্চিত কৰিব আৰু তেওঁলোকৰ সামগ্ৰী আৰু সামগ্ৰীবোৰ নিশ্চিত কৰিব।



24. Recently, Sarbananda Sonowal has inaugurated which state’s 1st sports university? / শেহতীয়াকৈ, সৰ্বানন্দ সোণোৱালে কোনখন ৰাজ্যৰ প্ৰথম ক্ৰীড়া বিশ্ববিদ্যালয় উদ্বোধন কৰিছে?


(1) West Bengal/পশ্চিম বংগ

(2) Tripura/ত্ৰিপুৰা

(3) Meghalaya/মেঘালয়

(4) Assam/অসম


Ans. (4) Assam/অসম



Important Points:


* কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে 2022 চনৰ 11 জানুৱাৰীত উজনি অসমৰ ডিব্ৰুগড়ৰ চাবুৱাত থকা শ্ৰী শ্ৰী অনিৰুদ্ধদেৱ ক্ৰীড়া বিশ্ববিদ্যালয় অসমৰ প্ৰথম ক্ৰীড়া বিশ্ববিদ্যালয়ৰ নিৰ্মাণ কাৰ্য উদ্বোধন কৰে

* কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে মাওমৰিয়া সত্ৰীয়া সম্প্ৰদায়ৰ মহান সন্তৰ নামত স্থাপিত বিশ্বমানৰ বিশ্ববিদ্যালয়খনে কেৱল চাবুৱা আৰু ডিব্ৰুগড়ৰ খেলুৱৈসকলক নহয়, ৰাজ্যখনৰ আন প্ৰান্ত আৰু সমগ্ৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ খেলুৱৈসকলকো এখন মঞ্চ প্ৰদান কৰিব।




Post a Comment

Previous Post Next Post