Current Affairs General Knowledge MCQ in Assamese Part-3

Current Affairs 2022 in Assamese Part-3 - Important MCQ's in Assamese


Today,  we've shared important Assam  Current Affairs 2022 General Knowledge MCQ questions. These questions are frequently asked and very important for the upcoming all Assam govt. competitive exams: Assam Police, SI, PNRD, DHS, TET, APSC, Agriculture, etc.



Current Affairs in Assamese Part-3




1. Who won the Sahitya Akademi Award 2021 in the English language category?/ 1. ইংৰাজী ভাষাৰ শ্ৰেণীত সাহিত্য অকাডেমি বঁটা 2021 কোনে জিকিছিল?


a) Namita Gokhale/নমিতা গোখলে 

b) Bratya Basu/ব্ৰত্য বসু 

c) Khalid Hussain /খালিদ হুছেইন  

d) Kiran Gaurav/কিৰণ গৌৰৱ 



Ans. a) Namita Gokhale/নমিতা গোখলে 


2. Who has been named PETA India Person of the Year 2021?/ ২০২১ বৰ্ষৰ পেটা(PETA) ইণ্ডিয়া পাৰ্ছন হিচাপে কাক মনোনীত কৰা হৈছে?


a) Deepika Padukone/ দীপিকা পাডুকন

b) Priyanka Chopra/প্ৰিয়ংকা চোপ্ৰা

c) Alia Bhatt/আলিয়া ভাট

d) Twinkle Khanna/টুইঙ্কল খান্না



Ans. 2. (c) Alia Bhatt / আলিয়া ভাট (Full form of PETA: People for the Ethical Treatment of Animals)



3. Which state has topped the Good Governance Index 2021?/ কোনখন ৰাজ্যই সুশাসন সূচক ২০২১ ত শীৰ্ষস্থান দখল কৰিছে?


a) Kerala/কেৰালা

b) Karnataka/কৰ্ণাটক

c) Gujarat/গুজৰাট 

d) Uttar Pradesh/উত্তৰ প্ৰদেশ


Ans. c) Gujarat/গুজৰাট 




4. Which state has topped the NITI Aayog Health Index 2021 among the larger states?/ বৃহত্তৰ ৰাজ্যসমূহৰ ভিতৰত কোনখন ৰাজ্যই নীতি আয়োগ স্বাস্থ্য সূচক ২০২১ত শীৰ্ষস্থান দখল কৰিছে? 


a) Kerala/কেৰালা

b) Uttar Pradesh/উত্তৰ প্ৰদেশ

c) Rajasthan/ৰাজস্থান

d) Tamil Nadu/তামিলনাডু



Ans. a) Kerala/কেৰালা



5. Who has been appointed as Deputy National Security Adviser of India?/ ভাৰতৰ উপ ৰাষ্ট্ৰীয় সুৰক্ষা উপদেষ্টা হিচাপে কাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


a) General M M Naravane 

b) Admiral R Hari Kumar

c) Pradeep Kumar Rawat

d) Vikram Misri



Ans. (d) Vikram Misri / বিক্ৰম মিছৰী



6. Which country has become the newest member of the BRICS New Development Bank?/কোনখন দেশ ব্ৰিকছ(BRICS) নিউ ডেভেলপমেণ্ট বেংকৰ নৱতম সদস্য হৈছে?


a) Egypt/ইজিপ্ত

b) Tanzania/তাঞ্জানিয়া

c) Nigeria/নাইজেৰিয়া

d) Sri Lanka/শ্ৰীলংকা



Ans. a) Egypt/ইজিপ্ত




7. Which station has been renamed as Veerangana Laxmibai Railway Station?/ কোনটো ষ্টেচনৰ নাম বীৰাঙ্গনা লক্ষ্মীবাই ৰেল ষ্টেচন বুলি নামাকৰণ কৰা হৈছে?


a) Jhansi/ঝান্সি 

b) Gwalior/গোৱালিয়ৰ

c) Itarsi/ইটাৰ্চি 

d) Bina/বিনা 



a) Jhansi/ঝান্সি 



8. Who was named ‘Journalist of the Year' in Redink Awards for Excellence in Journalism 2021?/ সাংবাদিকতা ২০২১ ত উৎকৃষ্টতাৰ বাবে ৰেডিংক বঁটাত কাক 'জাৰ্নেলিষ্ট অফ দা ইয়েৰ' হিচাপে মনোনীত কৰা হৈছিল?


a) Danish Siddiqui/ডেনিছ চিদ্দিকী

b) Faye D’ Souza/ফায়ে ডি চুজা

c) Prem Shankar Jha/প্ৰেম শংকৰ ঝা 

d) Saurabh Shukla/সৌৰভ শুক্লা



Ans.  (a) Danish Siddiqui



9. When was the Indian National Congress formed?/ ভাৰতীয় জাতীয় কংগ্ৰেছ কেতিয়া গঠন কৰা হৈছিল?


a) December 28, 1885/ডিচেম্বৰ ২৮, ১৮৮৫ 

b) December 29, 1886/ডিচেম্বৰ ২৯, ১৮৮৬

c) December 28, 1893/ডিচেম্বৰ ২৮, ১৮৯৩

d) December 29, 1875/ডিচেম্বৰ ২৯, ১৮৭৫



Ans. a) December 28, 1885/ডিচেম্বৰ ২৮, ১৮৮৫ 




10. Which cricketer announced sudden retirement from Test cricket on December 30, 2021?/ কোন জন ক্ৰিকেটাৰে 30 ডিচেম্বৰ, 2021 তাৰিখে টেষ্ট ক্ৰিকেটৰ পৰা আকস্মিক অৱসৰ ঘোষণা কৰিছিল?


a) Joe Root/ জো ৰুট

b) Ben Stokes/ বেন ষ্টোকচ

c) Quinton de Kock/কুইন্টন ডি কক

d) Eoin Morgan/ইয়ন মৰ্গান



Ans. c) Quinton de Kock/কুইন্টন ডি কক




11. Who is the first cricketer to play 100 matches in all three formats- Test, ODI and T20?/টেষ্ট, এদিনীয়া আৰু টি-২০ তিনিওটা ফৰ্মেটত ১০০ খন মেচ খেলা প্ৰথম ক্ৰিকেটাৰ কোন?


a) Virat Kohli/ বিৰাট কোহলী 

b) Ross Taylor/ ৰছ টেইলৰ 

c) MS Dhoni/এম এছ ধোনী 

d) Steve Smith/ষ্টিভ স্মিথ



Ans. b) Ross Taylor/ ৰছ টেইলৰ 




12. Who has become the fastest Indian to reach 100 Test dismissals?/ ১০০ খন টেষ্ট ডিচমিচেলত উপনীত হোৱা দ্ৰুততম ভাৰতীয় কোন হ'ল?


a) Rishabh Pant/ ঋষভ পন্ত 

b) KL Rahul/ কে এল ৰাহুল 

c) Shikhar Dhawan/ শিখৰ ধাৱান

d) Virat Kohli/বিৰাট কোহলী



a) Rishabh Pant/ ঋষভ পন্ত 



13. Which two personalities are awarded with Silpi Award 2022?/ কোন দুজন ব্যক্তিক চিলপি বঁটা ২০২২ প্ৰদান কৰা হয়?


a. Neel Kamal Baruah/ নীল কমল বৰুৱা

b. Aparna Buzarbaruah/অপৰ্ণা বুজাৰবৰুৱা

c. Gaurav Hazarika/গৌৰৱ হাজৰিকা

d. A & B Both/A আৰু B দুয়োগৰাকীক 



Ans. A আৰু B দুয়োগৰাকীক (নীল কমল বৰুৱা আৰু অপৰ্ণা বুজাৰবৰুৱা)



14.Which two personalities from Assam have been recently awarded with Padma Awards 2022?/ শেহতীয়াকৈ অসমৰ কোন দুজন ব্যক্তিক পদ্ম বঁটা ২০২২ বঁটাৰে পুৰস্কৃত কৰা হৈছে?


a. Shakuntala Choudhury and Dhaneswar Engti/ শকুন্তলা চৌধুৰী আৰু ধনেশ্বৰ ইংতি

b. Rana Pratap Kalita and Indra Baruah/ৰাণা প্ৰতাপ কলিতা আৰু ইন্দ্ৰ বৰুৱা

c. Milin Keot and Bipasa Keot/ মিলিন কেওট আৰু বিপাচা কেওট

d. Ramen Narzary and Himani Das/ ৰমেন নাৰ্জাৰী আৰু হিমানী দাস



Ans. a. Shakuntala Choudhury and Dhaneswar Engti/ শকুন্তলা চৌধুৰী আৰু ধনেশ্বৰ ইংতি


Post a Comment

Previous Post Next Post