Current Affairs February First Week 2022 in Assamese

Current Affairs February First Week 2022 in Assamese MCQs || Weekly Current Affairs in Assamese


Important Current Affairs MCQ February First Week 2022 in Assamese for all Assam govt. competitive exams Assam Police, SI, PNRD, DHS, TET, APSC, Agriculture, etc


Current Affairs February First Week 2022 in Assamese




1. Who has won the “World Games Athlete of the Year award 2021“?/ কোনে "ৱৰ্ল্ড গেমছ এথলীট অফ দা ইয়েৰ বঁটা 2021" জিকিছে?


(1) PR Sreejesh/পিআৰ শ্ৰীজেশ

(2) Rani Rampal/ ৰাণী ৰামপাল

(3) Annu Rani/ অন্নু ৰাণী

(4) Dutee Chand/দুতি চান্দ




Ans.  (1) Parattu Raveendran Sreejesh/ পৰট্টু ৰবীন্দ্ৰন শ্ৰীজেশ



2. Lt. General Manoj Pande has replaced whom as the new Vice Chief of Army Staff?/ লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল মনোজ পাণ্ডেয়ে কাক নতুন উপ-সেনাপ্ৰধান হিচাপে স্থানান্তৰ কৰিছে?


(1) Devraj Anbu/দেৱৰাজ আনবু
(2) Manoj Mukund/মনোজ মুকুন্দ
(3) Chandi Prasad Mohanty/চান্দি প্ৰসাদ মোহান্তি
(4) Satinder Kumar Saini/সতীন্দৰ কুমাৰ চাইনী



Ans. (3) Chandi Prasad Mohanty/চান্দি প্ৰসাদ মোহান্তি




3. Scientists of IIT Kharagpur have developed a portable device to detect which disease?/আইআইটি খড়গপুৰৰ বিজ্ঞানীসকলে কোনটো ৰোগ চিনাক্ত কৰিবলৈ এটা পোৰ্টেবল ডিভাইচ বিকশিত কৰিছে?


(1) Typhoid/টাইফইড
(2) Pneumonia/নিউমোনিয়া
(3) Oral cancer/মুখৰ কৰ্কট ৰোগ
(4) None of these/এইবোৰৰ এটাও নহয়



Ans. (3) Oral cancer/মুখৰ কৰ্কট ৰোগ



4. What is the theme of Economic Survey 2021-22?/ অৰ্থনৈতিক সমীক্ষা 2021-22-ৰ বিষয়বস্তু কি?


(1) Ethical Wealth Creation
(2) Agile approach
(3) Shifting Gears
(4) Saving Lives and Livelihoods



Ans. (2) Agile approach/ চঞ্চল দৃষ্টিভংগী




5. Who has won the Tata Steel Chess Tournament 2022?/টাটা ষ্টীল দবা টুৰ্ণামেণ্ট ২০২২ কোনে জিকিছে?


(1) Magnus Carlsen
(2) Arjun Erigaisi
(3) Anish Giri
(4) Jorden van Foreest



Ans.(1) Magnus Carlsen/ মেগনাস কাৰ্লচেন



6. Which IPL team has become the India’s 1st sports unicorn company?/ কোনটো আই পি এল দল ভাৰতৰ প্ৰথম ক্ৰীড়া ইউনিকৰ্ণ কোম্পানী হৈ পৰিছে?


(1) Mumbai Indians (MI)
(2) Chennai Super Kings (CSK)
(3) Kolkata Knight Riders (KKR)
(4) Royal Challengers Bangalore (RCB)




Ans. (2) Chennai Super Kings (CSK)/ চেন্নাই চুপাৰ কিংছ (চিএচকে)



7. Munishwar Nath Bhandari has been appointed as the Chief Justice of which High Court?/ মুনীশ্বৰ নাথ ভাণ্ডাৰীক কোন উচ্চ ন্যায়ালয়ৰ মুখ্য ন্যায়াধীশ হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Madras High Court
(2) Bombay High Court
(3) Orrisa High Court
(4) Calcutta High Court



Ans. (1) Madras High Court/ মাদ্ৰাজ উচ্চ ন্যায়ালয়



8. How many players are included in the final IPL 2022 Player Auction List?/ চূড়ান্ত আই পি এল ২০২২ খেলুৱৈ নিলাম তালিকাত কিমানজন খেলুৱৈ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে?


(1) 1090 players
(2) 590 players
(3) 630 players
(4) 750 players



Ans.(2) 590 players/ 590 জন খেলুৱৈ



9. Gandhian Shakuntala Choudhury, who was honoured with the Padma Shri this year, she was passed away at the age of? / গান্ধীবাদী শকুন্তলা চৌধুৰী, যাক এই বছৰ পদ্মশ্ৰী সন্মানেৰে সন্মানিত কৰা হৈছিল, তেওঁৰ কিমান বয়সত মৃত্যু হল ?


a. 100

b. 99

c. 102

d. 97



Ans. c. 102/ ১০২ বছৰ বয়চত 



10. Recently, Which state has got Freight train connectivity for the first time?/ শেহতীয়াকৈ, কোন খন ৰাজ্যই প্ৰথমবাৰৰ বাবে মালবাহী ৰেল সংযোগ লাভ কৰিছে?


(1) Manipur
(2) Nagaland
(3) Mizoram
(4) Assam




Ans. (1) Manipur/ মণিপুৰ



11. “Vayam Rakshamah” or “We Protect” is the theme of which armed force of India?/ "ভায়াম ৰক্ষামাহ" বা "আমি সুৰক্ষা দিওঁ" হৈছে ভাৰতৰ কোনটো সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ বিষয়বস্তু?


(1) Indian Coast Guard
(2) Indo-Tibetan Border Police
(3) Assam Sentinels
(4) BSF



Ans. (1) Indian Coast Guard/ ভাৰতীয় উপকূলৰক্ষী বাহিনী



12. What is the amount of GST collected in January 2022?/ ২০২২ চনৰ জানুৱাৰীত সংগ্ৰহ কৰা জিএছটিৰ পৰিমাণ কিমান?


(1) ₹1.31 lakh crore
(2) ₹1.19 lakh crore
(3) ₹1.38 lakh crore
(4) ₹1.39 lakh crore




Ans. (3) ₹1.38 lakh crore/ ₹1.38 লাখ কোটি



13. Atmanirbhar Bharat Centre for Design (ABCD) is being set up at which place?/ আত্মনিৰভৰ ভাৰত চেণ্টাৰ ফৰ ডিজাইন (এবিচিডি) কোন ঠাইত স্থাপন কৰা হৈছে?


(1) Agra Fort
(2) Qutb Minar
(3) Red Fort
(4) Fatehpur Sikri




Ans. (3) Red Fort/ লাল কিল্লা



14. NASA is planning to retire the International Space Station by which year?/ নাছাই কোন বছৰৰ ভিতৰত আন্তৰ্জাতিক মহাকাশ কেন্দ্ৰটো অৱসৰ লোৱাৰ পৰিকল্পনা কৰিছে?


(1) March 2030
(2) January 2031
(3) December 2025
(4) January 2026




Ans. (2) January 2031/ জানুৱাৰী 2031




15. How many Indian athletes are participating in the Winter Olympics 2022 in Beijing?/ বেইজিংত শীতকালীন অলিম্পিক ২০২২ ত কিমান জন ভাৰতীয় খেলুৱৈয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছে?


(1) 10 athletes
(2) 1 athlete
(3) 5 athletes
(4) 3 athletes




Ans. (2) 1 athlete/ 1 জন খেলুৱৈ



16. The 2nd highest Indian flag has been hoisted in which state?/ দ্বিতীয় সৰ্বোচ্চ ভাৰতীয় পতাকা কোন খন ৰাজ্যত উত্তোলন কৰা হৈছে?


(1) Sikkim
(2) Ladakh
(3) Arunachal Pradesh
(4) Uttar Pradesh




Ans.(3) Arunachal Pradesh/ অৰুণাচল প্ৰদেশ




17. 1st Station of India’s 1st Bullet Train has become in –/  ভাৰতৰ প্ৰথম ষ্টেচন প্ৰথম বুলেট ট্ৰেইন ত পৰিণত হৈছে –


(1) Vapi
(2) Surat
(3) Bharuch
(4) Bilimora




Ans. (2) Surat/ চুৰাট



18. Who has been appointed as the new Chairman of the University Grants Commission (UGC)?/ বিশ্ববিদ্যালয় অনুদান আয়োগৰ (ইউজিচি) নতুন অধ্যক্ষ হিচাপে কাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Mamidala Jagadesh Kumar
(2) Sanjay Murthy
(3) Bahadur Shah Zafar
(4) Veda Prakash




Ans.(1) Mamidala Jagadesh Kumar/ মামিদালা জগদেশ কুমাৰ



19.  As per India Press Freedom Report 2021, Highest number of Journalist attack was in –/  ইণ্ডিয়া প্ৰেছ ফ্ৰীডম ৰিপ'ৰ্ট 2021 অনুসৰি, সৰ্বাধিক সংখ্যক সাংবাদিকআক্ৰমণ হৈছিল –


(1) Uttar Pradesh
(2) Jammu & Kashmir
(3) Madhya Pradesh
(4) Tripura




Ans. (2) Jammu & Kashmir/ জম্মু আৰু কাশ্মীৰ



20. A short biography titled ‘Golden Boy Neeraj Chopra’ authored by –/ 'গোল্ডেন বয় নীৰজ চোপ্ৰা' শীৰ্ষক এখন চমু জীৱনী কোনে ৰচনা কৰিছে –


(1) Jatin Sapru/যতীন চাপ্ৰু
(2) Harsha Bhogle/হৰ্ষ ভোগলে
(3) Sanjeeb Mukherjee/সঞ্জীব মুখাৰ্জী
(4) Navdeep Singh Gill/নৱদীপ সিং গিল




Ans. (4) Navdeep Singh Gill/নৱদীপ সিং গিল



21. World’s 3rd largest Cricket Stadium is being built in –/ বিশ্বৰ তৃতীয় সৰ্ববৃহৎ ক্ৰিকেট ষ্টেডিয়াম কত  নিৰ্মাণ কৰা হৈছে –


(1) Jodhpur
(2) Ludhiana
(3) Jaipur
(4) Patiala




Ans. (3) Jaipur/



22. Who has been appointed as the Managing Director of ‘Indigo’?/ কাক 'ইণ্ডিগো'ৰ পৰিচালনা সঞ্চালক হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Jain Rajesh
(2) Goyal Eshan
(3) Rahul Bhatia
(4) Paroha Krishna




Ans. (3) Rahul Bhatia/  ৰাহুল ভাটিয়া




23. Which country has become World’s 3rd to cross the limit of 5 lakh Covid-19 deaths?/ 5 লাখ কোভিড-19 মৃত্যুৰ সীমা অতিক্ৰম কৰা কোনখন দেশ বিশ্বৰ তৃতীয় স্থানত পৰিণত হৈছে?


(1) USA
(2) Brazil
(3) India
(4) China




Ans. (3) India/ ভাৰত



24. Which North-Eastern state recently inaugurated a dedicated ‘Technology Park’ for IT sector?/ উত্তৰ-পূবৰ কোনখন ৰাজ্যই শেহতীয়াকৈ তথ্য প্ৰযুক্তি খণ্ডৰ বাবে এক সমৰ্পিত 'প্ৰযুক্তি উদ্যান' উদ্বোধন কৰিছে?


(1) Assam
(2) Meghalaya
(3) Manipur
(4) Mizoram




Ans. (2) Meghalaya/মেঘালয়




25. Who is newly appointed as ISRO Chairman?/ ইছৰোৰ অধ্যক্ষ হিচাপে নৱনিযুক্ত কোন?


a. K. Radhakrishnan

b. L.K Advani

c. Dr. S Somanath

d. Vikram Sarabhai




Ans.  Dr. S Somanath/ডঃ এছ সোমনাথ




Post a Comment

Previous Post Next Post