Current Affairs February 2nd Week 2022 in Assamese

Current Affairs February 2nd Week 2022 in Assamese MCQs || Weekly Current Affairs 2022 in Assamese

Important Current Affairs MCQ February 2nd Week 2022 in Assamese for all Assam govt. competitive exams Assam Police, SI, PNRD, DHS, TET, APSC, Agriculture, etc


Current Affairs February 2nd Week 2022 in Assamese




Q.1) Who has been appointed as the new Director of NCERT?/এন.চি.ই.আৰ.টি'ৰ নতুন সঞ্চালক হিচাপে কাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Dinesh Prasad Saklani

(2) Jaipal Julka

(3) Mukesh Kumar

(4) Mridula Saxena




Ans. (1) Dinesh Prasad Saklani/দিনেশ প্ৰসাদ চাক্লানি



Note:


* দিনেশ প্ৰসাদ চাক্লানিক পাঁচ বছৰৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় শৈক্ষিক গৱেষণা আৰু প্ৰশিক্ষণ পৰিষদৰ (এনচিইআৰটি) নতুন সঞ্চালক হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে।



2. Who has been appointed as the 1st Woman Vice Chancellor of JNU?/জেএনইউৰ প্ৰথম মহিলা উপাচাৰ্য হিচাপে কাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Sangeeta Kalia
(2) Meera Chadha
(3) Santishree Dhulipudi Pandit
(4) Aparajita Rai



Ans. (3) Santishree Dhulipudi Pandit/শান্তিশ্ৰী ধুলিপুড়ি পণ্ডিত



3. Which footballer has scored the Most Goals in the history of Indian Super League?/ইণ্ডিয়ান চুপাৰ লীগৰ ইতিহাসত কোনজন ফুটবলাৰে সৰ্বাধিক গ'ল কৰিছে?


(1) Sandesh Jhingan
(2) Sunil Chhetri
(3) Anirudh Thapa
(4) Udanta Singh




Ans. (2) Sunil Chhetri/ সুনীল ছেত্ৰী



4. Which state has launched ‘Obavva Art of Self Defence Training’ programme for 50,000 girl students?/কোন খন ৰাজ্যই 50,000 ছাত্ৰীৰ বাবে 'ওবাভা আৰ্ট অফ চেল্ফ ডিফেন্স ট্ৰেইনিং' কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰিছে?


(1) Delhi
(2) Karnataka
(3) Maharashtra
(4) Madhya Pradesh




Ans. (2) Karnataka/কৰ্ণাটক



5. Who has overtakes Mukesh Ambai to become Asia’s richest person?/এছিয়াৰ আটাইতকৈ ধনী ব্যক্তি হোৱাৰ বাবে মুকেশ আম্বাইক কোনে অতিক্ৰম কৰিছে?


(1) Azim Premji
(2) Gautam Adani
(3) Shiv Nadar
(4) Uday Kotak



Ans. (2) Gautam Adani/গৌতম আদানি



6. What is India’s score in the “Global Digital Skills Index 2022“?/ "গ্লোবেল ডিজিটেল স্কিলচ ইণ্ডেক্স ২০২২"ত ভাৰতৰ নম্বৰ কি?


(1) 86
(2) 56
(3) 79
(4) 63



Ans. (4) 63



7. In which state the Central Government has announced to set up 4000 telecom towers?/ কোন খন ৰাজ্যত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ৪০০০ টেলিকম টাৱাৰ স্থাপন কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰিছে?


(1) Odisha
(3) Punjab
(4) Haryana
(5) Chhatishgarh



Ans. (1) Odisha/ উৰিষ্যা



8. Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY)’ has been extended till –/ 'প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সম্পদ যোজনা (পিএমকেএছৱাই) কেতিয়ালৈকে  সম্প্ৰসাৰিত কৰা হৈছে–


(1) January 2024
(2) February 2025
(3) March 2026
(4) December 2028




Ans. (3) March 2026/ মাৰ্চ 2026



9. The BCCI plans to launch Women’s IPL by which year?/বিচিচিআইয়ে কোন বছৰৰ ভিতৰত মহিলাৰ আই পি এল আৰম্ভ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছে?


(1) 2023
(2) 2025
(3) 2024
(4) 2022



Ans. (1) 2023



10. “Kanchoth” festival celebrated every year in –/ "কাঞ্চোথ" উৎসৱ প্ৰতি বছৰ কেতিয়া পালন কৰা হয় –


(1) Punjab
(2) Manipur
(3) Jammu & Kashmir
(4) Gujarat



Ans. (3) Jammu & Kashmir/জম্মু আৰু কাশ্মীৰ



11. Who has been appointed as Agriculture Secretary?/কাক কৃষি সচিব হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Sanjiv Mehta
(2) Rohit Mishra
(3) Manoj Ahuja
(4) Alkesh Sharma



Ans. (3) Manoj Ahuja/ মনোজ আহুজা




12. Who has been appointed as the Chairman of the Staff Selection Commission?/ কৰ্মচাৰী বাছনি আয়োগৰ অধ্যক্ষ হিচাপে কাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Sandesh Mishra
(2) S Kishore
(3) M Jagadesh Kumar
(4) Manoj Ahuja



Ans. (2) S Kishore/ এছ কিশোৰ



13.  When is “International Day of Women and Girls in Science” celebrated?/  "বিজ্ঞানত মহিলা আৰু ছোৱালীৰ আন্তৰ্জাতিক দিৱস" কেতিয়া উদযাপন কৰা হয়?


(1) 11th February
(2) 10th February
(3) 12th February
(4) 9th February



Ans. (1) 11th February/ 11 ফেব্ৰুৱাৰী



14. How many Tiger deaths were reported in 2021?/ ২০২১ চনত কিমানটা বাঘৰ মৃত্যুৰ খবৰ পোৱা গৈছিল?


(1) 157
(2) 135
(3) 127
(4) 96



Ans. (3) 127



15. Recently, White-cheeked Macaque has been discovered in –/ শেহতীয়াকৈ, বগা গালৰ মেকাক কত আৱিষ্কাৰ কৰা হৈছে –


(1) Meghalaya
(2) Assam
(3) Nagaland
(4) Arunachal Pradesh



Ans. (4) Arunachal Pradesh/অৰুণাচল প্ৰদেশ



16. When is the “National Women’s Day” observed in India?/ ভাৰতত "ৰাষ্ট্ৰীয় মহিলা দিৱস" কেতিয়া পালন কৰা হয়?


(1) 11th February
(2) 14th February
(3) 12th February
(4) 13th February


Ans. 13th February/ 13 ফেব্ৰুৱাৰী




Post a Comment

Previous Post Next Post