Current Affairs 2022 January 3rd Week to 31st in Assamese

Current Affairs 2022 January 3rd Week to 31st in Assamese || Weekly Current Affairs in Assamese || January Current Affairs in Assamese

Important Current Affairs MCQ January 2022 in Assamese for all Assam govt. competitive exams Assam Police, SI, PNRD, DHS, TET, APSC, Agriculture, etc


Current Affairs 2022 January 3rd Week to 31st in Assamese



Q.1) Who has been appointed as MD & CEO of Ujjivan Small Finance Bank? / প্ৰশ্ন 1) উজ্জ্বীৱন স্মল ফাইনেন্স বেংকৰ এমডি আৰু চিইঅ' হিচাপে কাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) Samit Ghosh /সমিত ঘোষ

(2) Ittira Davis/ইটিৰা ডেভিছ

(3) Banavar Prabhakar /বানাভাৰ প্ৰভাকৰ

(4) Rajesh Jogi/ৰাজেশ যোগী



Ans. (2) Ittira Davis/ইটিৰা ডেভিছ



Important Points


* ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেঙ্কে ইত্তিৰা ডেভিছক এবছৰৰ বাবে উজ্জীৱন স্মল ফাইনেন্স বেংকৰ (এমডি আৰু চিইঅ') পৰিচালনা সঞ্চালক আৰু মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া হিচাপে নিযুক্তি দিয়াত অনুমোদন জনাইছে।


* ডেভিছে 14 জানুৱাৰী, 2022-ৰ পৰা বৰ্ধিত কাৰ্যকালৰ দায়িত্ব লৈছে ।



Q.2) Which city has launched a Covid-Free Village contest to curb Omicron spread?/ প্ৰশ্ন কোন খন চহৰে ওমাইক্ৰন বিস্তাৰ ৰোধ কৰিবলৈ কোভিড-ফ্ৰী ভিলেজ প্ৰতিযোগিতা আৰম্ভ কৰিছে?


(1) Pune/পুনে

(2) Kochi/কোচি

(3) Bengaluru/বেংগালুৰু

(4) Telangana/তেলেংগানা



Ans. (1) Pune/পুনে




3. Q.3) What is the total forest and tree cover in India as per India State of Forest Report (ISFR) 2021?/ ইণ্ডিয়া ষ্টেট অফ ফৰেষ্ট ৰিপ'ৰ্ট (আই.এছ.এফ.আৰ) 2021 অনুসৰি ভাৰতত মুঠ বন আৰু গছৰ আৱৰণ কিমান?


(1) 8,09,537 sq kms

(2) 7,13,789 sq kms

(3) 8,95,748 sq kms

(4) 9,11,540 sq kms



Ans. (1) 8,09,537 sq kms/ ৮,০৯,৫৩৭ বৰ্গ কিমি



Important Points:

* বনাঞ্চল বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত শীৰ্ষ পাঁচখন ৰাজ্য হৈছে অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ (647 বৰ্গ কিমি), তেলেংগানা (632 বৰ্গ কিমি), উৰিষ্যা (537 বৰ্গ কিমি), কৰ্ণাটক (155 বৰ্গ কিমি) আৰু ঝাৰখণ্ড (110 বৰ্গ কিমি)।




4. Who is the author of the book “Indomitable: A Working Woman’s Notes on Work, Life and Leadership”? / "ইন্ডমিতাবেল:  এ ৱৰ্কিং ৱমেননোটছ অন ৱৰ্ক, লাইফ এণ্ড লিডাৰশ্বিপ" নামৰ কিতাপখনৰ লেখক কোন?


(1) Arundhati Bhattacharya/অৰুন্ধতী ভট্টাচাৰ্য

(2) Anshula Kant/অংশুলা কান্ত

(3) Naina Lal Kidwai/নয়না লাল কিদৱাই

(4) Shikha Sharma/শিখা শৰ্মা



Ans. (1) Arundhati Bhattacharya/অৰুন্ধতী ভট্টাচাৰ্য



5. Recently, 4 Villages of which state have been declared as Revenue Villages?/শেহতীয়াকৈ, কোন খন ৰাজ্যৰ 4 খন গাওঁক ৰাজহ গাওঁ হিচাপে ঘোষণা কৰা হৈছে?


(1) Himachal Pradesh/হিমাচল প্ৰদেশ

(2) Sikkim/ছিকিম

(3) Uttarakhand/উত্তৰাখণ্ড

(4) Uttar Pradesh/উত্তৰ প্ৰদেশ



Ans. (4) Uttar Pradesh/উত্তৰ প্ৰদেশ


Important Points:

* উত্তৰ প্ৰদেশ চৰকাৰে জিলাখনৰ নেপাল সীমান্তৰ ওচৰত অৱস্থিত ৪ খন গাওঁক ৰাজহ গাওঁ হিচাপে ঘোষণা কৰিছে।

* এইবোৰ হৈছে মিহিনপুৰৱা তহচিলত অৱস্থিত ভৱানীপুৰ, তেধিয়া, ঢকিয়া আৰু বিচ্চিয়া (Bhavanipur, Tedhia, Dhakia, and Bichhia)



6. Where has ISRO successfully tested the cryogenic engine for Gaganyaan?/ ইছৰোৱে গগনযানৰ বাবে ক্ৰায়'জেনিক ইঞ্জিনটো ক'ত সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰিছে?


(1) Odisha

(2) Telangana

(3) Tamil Nadu

(4) Odisha


Ans. (3) Tamil Nadu/তামিলনাডু



7. Who has launched the Swachh Vidyalaya Puraskar 2021-22?/স্বচ্ছ বিদ্যালয় পুৰস্কাৰ 2021-22 কোনে আৰম্ভ কৰিছে?


(1) Piyush Goyal/পীয়ুষ গোৱেল
(2) Subhas Sarkar/সুভাষ সৰকাৰ
(3) Harshvardhan Singh/হৰ্ষবৰ্ধন সিং
(4) Narendra Modi/নৰেন্দ্ৰ মোডী



Ans. (2) Subhas Sarkar/সুভাষ সৰকাৰ


Important Points:


* সুভাষ সৰকাৰে 12 জানুৱাৰী, 2022 তাৰিখে ভাৰ্চুৱেল মোডত স্বচ্ছ বিদ্যালয় পুৰস্কাৰ (এছভিপি) 2021-2022 মুকলি কৰে।



8.Who has been appointed as chairman of the Indian Council of Historical Research (ICHR)?/ ভাৰতীয় ঐতিহাসিক গৱেষণা পৰিষদৰ (আইচিএইচআৰ) অধ্যক্ষ হিচাপে কাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে?


(1) জানকী বল্লভ

(2) ৰঘুবেন্দ্ৰ তানৱাৰ

(৩) ৰজনীশ কুমাৰ

(৪) প্ৰতিপ চৌধুৰী


Ans. (2) ৰঘুবেন্দ্ৰ তানৱাৰ


Important Points:


ৰঘুবেন্দ্ৰ তানৱাৰক তিনি বছৰৰ বাবে ভাৰতীয় ঐতিহাসিক গৱেষণা পৰিষদৰ (আইচিএইচআৰ) অধ্যক্ষ হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে।

অধ্যাপক তানৱাৰ ভাৰতৰ বিভাজন, বিশেষকৈ পঞ্জাৱৰ অধ্যয়নৰ বাবে জনাজাত। তেওঁ ২০১৬ চনত হাৰিয়ানা একাডেমী অফ হিষ্ট্ৰি এণ্ড কালচাৰৰ সঞ্চালক আছিল।



9. Which day has been declared ‘National Start-up Day’ by PM Narendra Modi?/প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কোনটো দিনক 'ৰাষ্ট্ৰীয় ষ্টাৰ্ট-আপ দিৱস' ঘোষণা কৰিছে?


(1) January 15
(2) January 17
(3) January 18
(4) January 16


Ans. (4) January 16/১৬ জানুৱাৰী



10. The 2022 Women’s Hockey Asia Cup will be held in which country?/২০২২ চনৰ মহিলা হকী এছিয়া কাপ কোন খন দেশত অনুষ্ঠিত হ'ব?


(1) Myanmar

(2) India

(3) Oman

(4) Thailand



Ans. (3) Oman/ওমান


11. Who has been named Captain of India Women Hockey Team for Asia Cup?/এছিয়া কাপৰ বাবে কাক ভাৰতৰ মহিলা হকী দলৰ অধিনায়ক হিচাপে মনোনীত কৰা হৈছে?


(1) Savita Punia
(2) Navjot Kaur
(3) Rani Rampal
(4) Lalremsiami



Ans. (1) Savita Punia/সবিতা পুনিয়া


12. The 18th edition of the Kachai Lemon Festival was recently held in which state?/কাচাই লেমন ফেষ্টিভেলৰ ১৮ তম সংস্কৰণ শেহতীয়াকৈ কোন খন ৰাজ্যত অনুষ্ঠিত হৈছিল?


(1) Nagaland

(2) Tamil Nadu

(3) Odisha

(4) Manipur



Ans.(4) Manipur / মণিপুৰ


13.  Indian Railways has changed the name of the post of ‘Train Guard’ to what?/  ভাৰতীয় ৰেলৱেই 'ট্ৰেইন গাৰ্ড' পদৰ নাম কিলৈ সলনি কৰিছে?


(1) Train Master

(2) Train Manager

(3) Train Inspector

(4) Train Director


Ans. (2) Train Manager/ট্ৰেইন মেনেজাৰ



14. Padma Shri social activist Shanti Devi passes away at 88. she was known as which name ?/ পদ্মশ্ৰী সমাজকৰ্মী শান্তি দেৱীৰ ৮৮ বছৰ বয়সত মৃত্যু হয়। তাইক কি নামেৰে জনাজাত  ?


(1) Lungi Devi/লুঙ্গি দেৱী

(2) Kokila Devi/কোকিলা দেৱী

(3) Amrita Devi/অমৃতা দেৱী

(4) Shanti Naidu/ শান্তি নাইডু



Ans. (1) Lungi Devi/লুঙ্গি দেৱী



15. Who has launched the “Northeast on Wheels campaign” in New Delhi to promote the culture of the Northeast?/ উত্তৰ-পূবৰ সংস্কৃতিৰ প্ৰচাৰৰ বাবে নতুন দিল্লীত কোনে "নৰ্থইষ্ট অন হুইলচ অভিযান" আৰম্ভ কৰিছে?


(1) Rajnath Singh

(2) Amit Shah

(3) Meenakshi Lekhi

(4) Narendra Modi


Ans. (3) Meenakshi Lekhi/ মীনাক্ষী লেখি



16. Who has been appointed by the IPL team Kolkata Knight Riders as their bowling coach?/আই পি এল দল কলকাতা নাইট ৰাইডাৰ্ছে কাক তেওঁলোকৰ বলিং প্ৰশিক্ষক হিচাপে নিযুক্তি দিছে?


(1) Kapil Dev

(2) Bharat Arun

(3) Zaheer Khan

(4) Paras Mhambrey



Ans. (2) Bharat Arun/ ভাৰত অৰুণ



17. According to the recent ILO report, how many million will global unemployment reach in 2022?/আইএলঅ'ৰ শেহতীয়া প্ৰতিবেদন অনুসৰি, 2022 চনত বিশ্বব্যাপী নিবনুৱাৰ সংখ্যা কিমান নিযুত হ'ব?


(1) 201 million

(2) 198 million

(3) 207 million

(4) 251 million



Ans. (3) 207 million / 207 নিযুত



18. According to Oxfam India report, how many new billionaires have become in India?/অক্সফাম ইণ্ডিয়াৰ প্ৰতিবেদন অনুসৰি, ভাৰতত কিমানজন নতুন কোটিপতি হৈছে?


(1) 32

(2) 21

(3) 40

(4) 51


Ans. (3) 40



19. “Nusantara” has been selected as the new capital of –/ "নুসান্তাৰা"ক কোন খন দেশৰ নতুন ৰাজধানী হিচাপে বাছনি কৰা হৈছে --


(1) Malaysia

(2) Indonesia

(3) Brunei

(4) Vietnam


Ans. (2) Indonesia



20. Which word has been picked up as Children’s Word of the Year 2021 by Oxford University?/অক্সফৰ্ড বিশ্ববিদ্যালয়ৰ দ্বাৰা চিল্ড্ৰেনছ ৱৰ্ড অফ দা ইয়েৰ 2021 হিচাপে কোনটো শব্দ লোৱা হৈছে?


(1) Wellbeing
(2) Anxiety
(3) Isolate
(4) Challenging


Ans. (2) Anxiety/উদ্বেগ


21. By whom the new biography of Subhash Chandra Bose will be launched in February?/সুভাষ চন্দ্ৰ বসুৰ নতুন জীৱনী কাৰ দ্বাৰা ফেব্ৰুৱাৰীত মুকলি কৰা হ'ব?


(1) Adisha Das
(2) Chandrachur Ghose
(3) Karan Puri
(4) Nirad Chaudhuri


Ans. (2) Chandrachur Ghose/চন্দ্ৰচুৰ ঘোষ


22. Which state is going to introduce English Medium in all government schools from next academic year?/ কোন খন ৰাজ্যই অহা শিক্ষাবৰ্ষৰ পৰা সকলো চৰকাৰী বিদ্যালয়ত ইংৰাজী মাধ্যম প্ৰৱৰ্তন কৰিবলৈ গৈ আছে?


(1) Kerala
(2) Maharashtra
(3) Telangana
(4) Karnataka


Ans. (3) Telangana/ তেলেংগানা


Important Points:


*তেলেংগানা কেবিনেটে ২০২২-২৩ শিক্ষাবৰ্ষৰ পৰা ৰাজ্যখনৰ সকলো চৰকাৰী বিদ্যালয়ত ইংৰাজী মাধ্যম প্ৰৱৰ্তন কৰাৰ আৰু ব্যক্তিগত বিদ্যালয়, কনিষ্ঠ আৰু ডিগ্ৰী মহাবিদ্যালয়ত মাচুল নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে।



23. Who has topped the list of ‘Most popular World leader in 2022’?/'২০২২ চনত আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় বিশ্ব নেতা'ৰ তালিকাত কোনে শীৰ্ষস্থান দখল কৰিছে?


(1) Narendra Modi

(2) Justin Trudeau

(3) Scott Morrison

(4) Joe Biden


Ans. (1) Narendra Modi /নৰেন্দ্ৰ মোডী



24. PM Modi will unveil 216-foot statue of saint Ramanujacharya in –/ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোডীয়ে সন্ত ৰামানুজাচাৰ্যৰ 216 ফুট ৰ মূৰ্তি কত  উন্মোচন কৰিব–


(1) Bengaluru

(2) Hyderabad

(3) Chennai

(4) Varanasi


Ans. (2) Hyderabad/ হায়দৰাবাদ


25.India’s 1st para-badminton academy has been set up in which city? /  ভাৰতৰ প্ৰথম পেৰা-বেডমিণ্টন একাডেমী কোন খন চহৰত স্থাপন কৰা হৈছে?

(1) চেন্নাই
(২) হায়দৰাবাদ
(৩) লক্ষ্ণৌ
(৪) পুনে

Ans. (৩) লক্ষ্ণৌ


26.  Statue of Netaji Subash Chandra Bose has been installed in which place on Netaji’s birthday?/ নেতাজীৰ জন্মদিনত কোন ঠাইত নেতাজী সুভাষ চন্দ্ৰ বসুৰ প্ৰতিমূৰ্তি স্থাপন কৰা হৈছে?


(1) Lal Qila/লাল কিলা

(2) India Gate/ইণ্ডিয়া গেট

(3) Pairlament/পার্লিয়ামেন্ট 

(4) Gate Way of India/গেট ৱে অৱ ইণ্ডিয়া



Ans. (2) India Gate/ইণ্ডিয়া গেট



27. Which state’s Sundarvan Mini Zoo has launched the ‘Adopt an Animal’ initiative?/ কোন খন ৰাজ্যৰ সুন্দৰবন মিনি চিৰিয়াখানাই 'এডপ্ট এ এনিমেল' উদ্যোগ আৰম্ভ কৰিছে?


(1) Assam

(2) Odisha

(3) Gujarat

(4) Maharashtra



Ans. (3) Gujarat/গুজৰাট



28. Union Government has approved to set up a Plastic Park in which city?/কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে কোনখন চহৰত প্লাষ্টিক পাৰ্ক স্থাপনকৰিবলৈ অনুমোদন জনাইছে?


(1) Kochi/কোচি
(2) Mangaluru/মেংগালুৰু
(3) Indore/ইন্দোৰ
(4) Ahmadabad/আহমেদাবাদ



Ans. (2) Mangaluru/মেংগালুৰু



Important Points:


* কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে শেহতীয়াকৈ কৰ্ণাটকৰ মাংগালুৰুৰ গেঞ্জিমুটত এখন প্লাষ্টিক পাৰ্ক নিৰ্মাণৰ বাবে অনুমোদন জনাইছে।

* উদ্যানখন ₹৬২.৭৭ কোটি 'ত নিৰ্মাণ কৰা হ'ব



29. Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar 2022 has been given to how many children?/ প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাষ্ট্ৰীয় বাল পুৰস্কাৰ ২০২২ কিমানজন শিশুক দিয়া হৈছে?


(1) 29 Children

(2) 35 Children

(3) 22 Children

(4) 18 Children



Ans. (1) 29 Children/২৯ খন শিশুক 



* এই বিজয়ীসকলৰ ভিতৰত আছে 15 জন ল'ৰা আৰু 14 গৰাকী ছোৱালী, যি 21 খন ৰাজ্য আৰু ইউটিৰ অন্তৰ্ভুক্ত।


30. ‘Magh Mela-2022’ is an annual religious fair held in which state?/ 'মাঘ মেলা-2022' কোন খন ৰাজ্যত অনুষ্ঠিত হোৱা এক বাৰ্ষিক ধৰ্মীয় মেলা?


(1) Uttar Pradesh
(2) Bihar
(3) Gujarat
(4) West Bengal


Ans. (1) Uttar Pradesh/ উত্তৰ প্ৰদেশ


31. Which technology platform launched the ‘JagrukVoter’ campaign?/ কোনটো প্ৰযুক্তি মঞ্চই 'জগ্ৰুকভোটাৰ' অভিযান আৰম্ভ কৰিছে ?


(1) Facebook

(2) Microsoft

(3) Twitter

(4) Google


Ans. (3) Twitter/ টুইটাৰ


32.‘Gyanodaya Godda’, is a school education initiative of which state?/  'জ্ঞানোদয় গড্ডা', কোন খন ৰাজ্যৰ বিদ্যালয় শিক্ষাৰ উদ্যোগ?

(1) অসম

(2) পশ্চিম বংগ

(৩) ঝাৰখণ্ড

(৪) বিহাৰ


Ans. ঝাৰখণ্ড


33. Neeraj Chopra was awarded with which of the following award?/ নীৰজ চোপ্ৰাক নিম্নলিখিত কোনটো বঁটাৰে পুৰস্কৃত কৰা হৈছিল?


(1) Uttam Yudh Seva Medal
(2) Sarvottam Yudh Seva Medal
(3) Yudh Seva Medal
(4) Vishist Seva Medal



Ans. (4) Vishist Seva Medal/


34. How many Padma Awards are given in 2022?/ ২০২২ চনত কিমানটা পদ্ম বঁটা প্ৰদান কৰা হয়?

(1) 115
(2) 131
(3) 128
(4) 119


Ans. (3) 128/ ১২৮ খন


35. Which organization has won the “Global Healthy Workplace Award“?/ কোনটো সংগঠনে "গ্লোবাল স্বাস্থ্যকৰ কৰ্মস্থান বঁটা" লাভ কৰিছে?


(1) Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL)
(2) Indian Oil Corporation (IOCL)
(3) Coal India Limited (CIL)
(4) Bharat Petroleum Corporation Limited (BPCL)


Ans. (2) Indian Oil Corporation (IOCL)/ ইণ্ডিয়ান অইল কৰ্পোৰেচন (আই.ও.চি.এল.)



36. How many aircraft took part in the Republic Day Flypast 2022?/ গণতন্ত্ৰ দিৱস ফ্লাইপাষ্ট ২০২২ ত কিমানখন বিমানে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল?


(1) 79 aircrafts

(2) 75 aircrafts

(3) 90 aircrafts

(4) 50 aircrafts


Ans. (2) 75 aircrafts/ ৭৫ খন বিমান


37. How many Gallantry awards have been conferred by the President of India in 2022?/ ২০২২ চনত ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে কিমানটা বীৰত্ব বঁটা প্ৰদান কৰিছে?


(1) 400
(2) 190
(3) 221
(4) 384


Ans. (4) 384/ ৩৮৪ খন 



38.  India’s 1st Chief of Defence Staff Bipin Rawat was  posthumously honoured with which award?/ ভাৰতৰ প্ৰথম প্ৰতিৰক্ষা কৰ্মচাৰী বিপিন ৰাৱটক মৰণোত্তৰভাৱে কোনটো বঁটাৰে সন্মানিত কৰা হৈছে ?

(1) Bharat Ratna
(2) Padma Vibhushan
(3) Padma Bhushan
(4) None of these


Ans. (2) Padma Vibhushan/ পদ্ম বিভূষণ



39. The Global Gold demand in 2021 was increased by what percentage? / ২০২১ চনত বিশ্বব্যাপী সোণৰ চাহিদা কিমান শতাংশ বৃদ্ধি হৈছিল?


(1) 10%
(2) 13%
(3) 15%
(4) 21%


Ans. (1) 10%/ ১০ শতাংশ



40. Ramgarh Wildlife Sanctuary has been notified as the 4th Tiger Reserve of which state?/  ৰামগড় বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্যক কোন খন ৰাজ্যৰ চতুৰ্থ ব্যাঘ্ৰ সংৰক্ষিত অঞ্চল হিচাপে জাননী দিয়া হৈছে?


(1) Rajasthan
(2) Odisha
(3) Andhra Pradesh
(4) Karnataka


Ans. (1) Rajasthan/ ৰাজস্থান



41. Who is the author is the book titled “The $10 Trillion Dream”?/ "দ্য $10 ট্ৰিলিয়ন ড্ৰীম" শীৰ্ষক কিতাপখনৰ লেখক কোন?


(1) Ravikant Singh
(2) Amit Meena
(3) Subhash Garg
(4) Vipul Bansal

Ans. (3) Subhash Garg/ সুভাষ গাৰ্গ


42. Which company has announced $1 billion investment in Bharti Airtel?/ কোনটো কোম্পানীয়ে ভাৰতী এয়াৰটেলত $1 বিলিয়ন বিনিয়োগৰ ঘোষণা কৰিছে?


(1) Amazon
(2) Microsoft
(3) Apple
(4) Google


Ans. (4) Google/ গুগল



43. South Maubuang has become which state’s first ODF plus village?/দক্ষিণ মৌবুয়াং কোন খন ৰাজ্যৰ প্ৰথম অ'ডিএফ প্লাছ গাওঁ হৈ পৰিছে?


(1) Assam
(2) Tripura
(3) Mizoram
(4) Manipur


Ans. (3) Mizoram/ মিজোৰাম



44. Tata Sky has announced to change its name to what?/ টাটা স্কাই য়ে ইয়াৰ নাম কিলৈ সলনি কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰিছে?


(1) Tata Go

(2) Tata Play

(3) Tata Plus

(4) Tata Start


Ans.(2)  Tata Play /  টাটা প্লে



45. As per recent report, What percentage of Indian girls are suffering from Anemia?/ শেহতীয়া প্ৰতিবেদন অনুসৰি, কিমান শতাংশ ভাৰতীয় ছোৱালী ৰক্তহীনতাত ভুগি আছে?


(1) 39%

(2) 46%

(3) 42%

(4) 55%


Ans. (2) 46% / ৪৬ শতাংশ 



Post a Comment

Previous Post Next Post