Current Affairs 2022 January 1st Week in Assamese

Current Affairs 2022 January 1st Week in Assamese || Current Affairs Important MCQ in Assamese for all Assam competitive exams: Assam Police, SI, PNRD, DHS, TET, APSC, Agriculture, etc.


Current Affairs 2022 January 1st Week in Assamese


1. Which Union Ministry is implementing ‘Gram Ujala programme’? / কোন কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰালয়ে 'গ্ৰাম উজলা কাৰ্যসূচী' ৰূপায়ণ কৰি আছে?


[A] Ministry of Power

[B] Ministry of Rural Development

[C] Ministry of Agriculture and Farmers Welfare

[D] Ministry of Environment, Forest and Climate Change



Ans. A [Ministry of Power / শক্তি মন্ত্ৰালয়] 


Notes:

গ্ৰাম উজলা আঁচনি কেন্দ্ৰীয় শক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ এক ফ্লেগশ্বিপ আঁচনি। 

শেহতীয়াকৈ, চিইএছএল (CESL)-এ গ্ৰাম উজালা কাৰ্যসূচীৰ প্ৰকল্প কোটিৰ অধীনত 50 লাখ এলইডি বাল্ব বিতৰণ কৰাৰ এক উল্লেখযোগ্য প্ৰাপ্তি অৰ্জন কৰিছে।



2. Which Asian Country recently unveiled its National Security Policy (NSP)? / কোন এছিয়ান দেশে শেহতীয়াকৈ ইয়াৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সুৰক্ষা নীতি (এন.এছ.পি: NSP) উন্মোচন কৰিছে?


[A] Sri Lanka/ শ্ৰীলংকা

[B] Pakistan/ পাকিস্তান

[C] Afghanistan/ আফগানিস্তান

[D] Bangladesh/ বাংলাদেশ



Ans. [B] Pakistan/ পাকিস্তান



3. The latest version of ‘Consumer Protection Act’ was passed in which year? / 'উপভোক্তা সুৰক্ষা আইন'ৰ শেহতীয়া সংস্কৰণটো কোন বছৰত গৃহীত হৈছিল?


[A] 2010

[B] 2015

[C] 2019

[D] 2021



Ans. [C] 2019



4. Which state’s legislative council has passed a bill to give more powers to Higher Education Minister in the state-run varsities? / কোনখন ৰাজ্যৰ বিধান পৰিষদে চৰকাৰী বিশ্ববিদ্যালয়সমূহত উচ্চ শিক্ষা মন্ত্ৰীক অধিক ক্ষমতা প্ৰদান কৰাৰ বাবে এখন বিধেয়ক গৃহীত কৰিছে?


[A] Andhra Pradesh/ অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ

[B] Maharashtra/  মহাৰাষ্ট্ৰ

[C] Telangana/ তেলেংগানা

[D] Tamil Nadu/  তামিলনাডু



Ans. [B] Maharashtra/  মহাৰাষ্ট্ৰ



5. As per the Ratings agency ICRA, what is the estimated real GDP Growth of India in FY 2022? / ৰেটিং সংস্থা আই.চি.আৰ.এ (ICRA) অনুসৰি, 2022 বিত্তীয় বৰ্ষত ভাৰতৰ আনুমানিক প্ৰকৃত জিডিপি কিমান বৃদ্ধি হৈছে ?


[A] 12.5 %

[B] 11 %

[C] 10%

[D] 9%



Ans. [D] 9% / ৯ শতাংশ 



6. KSLV-II Nuri rocket, is the first domestically produced space launch vehicle of which country? / কে.এছ.এল.ভি.-II নুৰি ৰকেট, কোন খন দেশৰ প্ৰথম অভ্যন্তৰিণভাৱে উৎপাদিত মহাকাশ উৎক্ষেপণ বাহন?


[A] South Korea/ দক্ষিণ কোৰিয়া

[B] Israel/ ইস্ৰায়েল

[C] UAE/ ইউ.এ.ই.

[D] Bangladesh/ বাংলাদেশ



Ans. [A] South Korea/ দক্ষিণ কোৰিয়া



7. ‘Financial Stability Report (FSR)’ is the flagship report released by which institution? / 'বিত্তীয় স্থিৰতা প্ৰতিবেদন (এফ.এছ.আৰ)' কোনটো প্ৰতিষ্ঠানৰ দ্বাৰা প্ৰকাশিত ফ্লেগশ্বিপ প্ৰতিবেদন?


[A] NITI Aayog/ নীতি আয়োগ

[B] Reserve Bank of India/ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংক

[C] World Bank/ বিশ্ব বেংক

[D] Asian Development Bank/ এছিয়ান ডেভেলপমেণ্ট বেংক



Ans. [B] Reserve Bank of India/ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংক



Notes: 


'বিত্তীয় স্থিৰতা প্ৰতিবেদন (এফ.এছ.আৰ.)' হৈছে 'ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেঙ্ক'ৰ দ্বাৰা প্ৰকাশিত এক অৰ্ধ-বাৰ্ষিক প্ৰতিবেদন।



8. The GST Council has decided to defer the increase in GST Rate on which product? / জি.এছ.টি পৰিষদে কোনটো সামগ্ৰীৰ ওপৰত জিএছটি হাৰ বৃদ্ধি স্থগিত ৰখাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে?


[A] Textile/বস্ত্ৰ
[B] Automobile/অটোমোবাইল
[C] Mobile Phones/ম'বাইল ফোন
[D] Cotton/কপাহ


Ans. [A] Textile/বস্ত্ৰ ওপৰত



Notes:

জিএছটি পৰিষদে বস্ত্ৰৰ হাৰ 5% ৰ পৰা 12% লৈ পিছুৱাই দিয়াৰ সিদ্ধান্ত লয়।



9. Which state government slashed Rs 25 per litre on petrol and diesel prices for two-wheelers owned by the poor? / কোনখন ৰাজ্য চৰকাৰে দৰিদ্ৰলোকৰ মালিকানাধীন দুচকীয়া বাহনৰ পেট্ৰ'ল আৰু ডিজেলৰ মূল্যত প্ৰতি লিটাৰত 25 টকা হ্ৰাস কৰিছে?


[A] Odisha/উৰিষ্যা

[B] Tamil Nadu/ তামিলনাডু

[C] Jharkhand/ ঝাৰখণ্ড

[D] Kerala/ কেৰালা



Ans. [C] Jharkhand/ ঝাৰখণ্ড




10. What is the deadline for KYC updation for bank accounts, as per the recent notification of RBI? / আৰ.বি.আই.-ৰ শেহতীয়া অধিসূচনা অনুসৰি, বেঙ্ক একাউণ্টৰ বাবে কে.ৱাই.চি. উত্থানৰ সময়সীমা কিমান?



[A] January 31, 2022/ জানুৱাৰী ৩১, ২০২২

[B] March 31, 2022/মাৰ্চ ৩১, ২০২২

[C] June 30, 2022/ জুন ৩০, ২০২২

[D] September 30, 2022/ ছেপ্টেম্বৰ ৩০, ২০২২



Ans. [B] March 31, 2022/মাৰ্চ ৩১, ২০২২



11. Which country has recently purchased 25 Chinese J-10C fighter jets?
 / কোন খন দেশে শেহতীয়াকৈ 25 খন চীনা জে-10চি যুঁজাৰু বিমান ক্ৰয় কৰিছে?


[A] Afghanistan/  আফগানিস্তান

[B] Pakistan/ পাকিস্তান

[C] Sri Lanka/শ্ৰীলংকা

[D] Bangladesh/  বাংলাদেশ



Ans. [B] Pakistan/ পাকিস্তান



12. Which Union Ministry has set up six Task Forces on 6 G technology?/ কোন কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰালয়ে 6 জি প্ৰযুক্তিৰ ওপৰত ছয়টা টাস্ক ফ'ৰ্চ স্থাপন কৰিছে?


[A] Ministry of Information and Broadcasting/ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়

[B] Ministry of Skill Development and Entrepreneurship/ দক্ষতা বিকাশ আৰু 

[C] Ministry of Communication/ যোগাযোগ মন্ত্ৰালয়

[D] Ministry of Commerce and Industry/ বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়



Ans. [C] Ministry of Communication/ যোগাযোগ মন্ত্ৰালয়



13. ‘SMILE’ scheme is to be implemented by which Union Ministry?/ কোন কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰালয়ৰ দ্বাৰা 'স্মাইল' আঁচনি ৰূপায়ণ কৰা হ'ব?


[A] Ministry of Education/  শিক্ষা মন্ত্ৰালয়

[B] Ministry of Women and Child Development/ মহিলা আৰু শিশু বিকাশ মন্ত্ৰালয়

[C] Ministry of Social Justice and Empowerment/সামাজিক ন্যায় আৰু সশক্তিকৰণ মন্ত্ৰালয়

[D] Ministry of Rural Development/গ্ৰামোন্নয়ন মন্ত্ৰালয়


Ans. [C] Ministry of Social Justice and Empowerment/সামাজিক ন্যায় আৰু সশক্তিকৰণ মন্ত্ৰালয়



14. As on January 1, 2022, what is the estimated population of the world, as per the US Census Bureau?/ 1 জানুৱাৰী, 2022 তাৰিখলৈকে, আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ লোকপিয়ল ব্যুৰো অনুসৰি বিশ্বৰ আনুমানিক জনসংখ্যা কিমান?


[A] 3.8 billion/৩.৮ বিলিয়ন

[B] 5.8 billion/৫.৮ বিলিয়ন

[C] 7.8 billion/৭.৮ বিলিয়ন

[D] 9.8 billion/৯.৮ বিলিয়ন


Ans. [C] 7.8 billion/৭.৮ বিলিয়ন


15. What is the existing annual income limit for identification of economically weaker section (EWS)?/অৰ্থনৈতিকভাৱে দুৰ্বল শ্ৰেণী (ইডব্লিউএছ) চিনাক্তকৰণৰ বাবে বিদ্যমান বাৰ্ষিক উপাৰ্জনৰ সীমা কিমান?



[A] Rs 6 lakh/৬ লাখ টকা
[B] Rs 8 lakh/৮ লাখ টকা
[C] Rs 9 lakh/৯ লাখ টকা
[D] Rs 10 lakh/১০ লাখ টকা


Ans. [B] Rs 8 lakh/৮ লাখ টকা


Notes:

তিনিজনীয়া সমিতিৰ পৰামৰ্শৰ পিছত, কেন্দ্ৰই অৰ্থনৈতিকভাৱে দুৰ্বল শ্ৰেণীৰ (ইডব্লিউএছ) চিনাক্তকৰণৰ বাবে বৰ্তমানৰ বাৰ্ষিক উপাৰ্জনৰ সীমা ₹৮ লাখ) অব্যাহত ৰখাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে।



16. Which Union Ministry has released draft National Air Sports Policy (NASP)? / কোনকেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰালয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় বায়ু ক্ৰীড়া নীতিৰ খচৰা (এনএএছপি) মুকলি কৰিছে?


[A] Ministry of Youth Affairs and Sports/যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়

[B] Ministry of Civil Aviation/অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰালয়

[C] Ministry of Renewable Energy/ নৱীকৰণযোগ্য শক্তি মন্ত্ৰালয়

[D] Ministry of Housing and Urban Affairs/ গৃহ আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়


Ans. [B] Ministry of Civil Aviation/অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰালয়



17. ‘PM’s Excellence Award’ is being awarded for which sector?/ কোনখণ্ডৰ বাবে 'প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ উৎকৰ্ষ বঁটা' প্ৰদান কৰা হৈছে?

[A] Sports/ ক্ৰীড়া
[B] Public Administration/ ৰাজহুৱা প্ৰশাসন
[C] Entrepreneurship/উদ্যোগ
[D] Education/ শিক্ষা


Ans. [B] Public Administration/ ৰাজহুৱা প্ৰশাসন




18. What is the annual export target of India, for the year 2021-22? / 2021-22 বৰ্ষৰ বাবে ভাৰতৰ বাৰ্ষিক ৰপ্তানি লক্ষ্য কিমান?


a. 100 billion/১০০ বিলিয়ন

b. 200 billion/২০০ বিলিয়ন

c. 300 billion/৩০০ বিলিয়ন

d. 400 billion/৪০০ বিলিয়ন



Ans. d. 400 billion/৪০০ বিলিয়ন



19.‘Seema Bhawani’ is the name of which team of the Border Security Force (BSF)?
 /  সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীৰ (বিএছএফ) কোনটো দলৰ নাম হৈছে 'সীমা ভৱানী'?


[A] Camel Contingent

[B] Creek Crocodile

[C] All-women Biker Team

[D] All-women Creek Crocodile


Ans. [C] All-women Biker Team / সকলো মহিলা বাইকাৰ দল



20. Which state/UT recognised Takht Damdama Sahib, as the fifth Takht of Sikhs?
/ কোন খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলই তখত দামদামা চাহিবক শিখসকলৰ পঞ্চম তখত হিচাপে স্বীকৃতি দিছে ?


[A] Punjab/পাঞ্জাৱ

[B] Delhi/দিল্লী

[C] Bihar/বিহাৰ

[D] Uttar Pradesh/উত্তৰ প্ৰদেশ


Ans. [B] Delhi/দিল্লী

Post a Comment

Previous Post Next Post