Assam Geography MCQ in Assamese

 Assam Geography MCQ || Top 15 Assam Geography MCQ with Answers in Assamese





1 অসমৰ মুঠ এলেকাৰ কিমান শতাংশ বনাঞ্চলৰ অধীনত আছে ?

ক) ২১% 

খ) 34% 

গ) 42% 

ঘ) 27%

Ans. খ) 34% 



2.  কোন বছৰত, অসমীয়া অসমৰ চৰকাৰী ভাষা হিচাপে গ্ৰহণ কৰা হৈছিল ?

ক) ১৯৮৫ 

খ) ১৯৭১ 

গ) ১৯৪৭ 

ঘ) ১৯৬০


Ans. ঘ) ১৯৬০


3. কোন বছৰত টকলাই চাহ গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান স্থাপন কৰা হৈছিল?

ক) ১৯০৩ 

খ) ১৯১১ 

গ) ১৯২৪ 

ঘ) ১৯৪১ 


Ans. খ) ১৯১১ 


4.  ভাৰতত, ব্ৰহ্মপুত্ৰ নদী প্ৰায় __ কি.মি: দীঘল?


ক) ৯০০ কিমি 

খ) ১০০০ কিমি 

গ) ১৫০০ কিমি 

ঘ) ২১০০ কিমি 


Ans. ক) ৯০০ কিমি 



5. নিম্নলিখিত কোনখন উত্তৰ-পূব ৰাজ্যই অসমৰ সৈতে আটাইতকৈ চুটি সীমা ভাগ বতৰা কৰে?


ক) নাগালেণ্ড 

খ) মিজোৰাম 

গ) ত্ৰিপুৰা 

ঘ) মণিপুৰ 


Ans. গ) ত্ৰিপুৰা 


6. কাজিৰঙা ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান নিম্নলিখিত কোনটো ইকোজোনত অৱস্থিত?


ক) ইণ্ডোবাৰ্মিজ ইকোজোন 

খ) ইণ্ডোমলয়া ইকোজোন 

গ) ইণ্ডোবাংলা ইকোজোন 

ঘ) ব্ৰহ্মপুত্ৰ ইকোজোন


Ans. খ) ইণ্ডোমলয়া ইকোজোন 


7. নিম্নলিখিত কোনটো অসমৰ বৰদৈচিলাৰ সৈতে সম্পৰ্কিত: 


ক) মৌচুমী ঋতু 

খ) প্ৰাক-মৌচুমী ঋতু 

গ) বাৰিষাঋতু পিছুৱাই যোৱা 

ঘ) শীতকাল


Ans. খ) প্ৰাক-মৌচুমী ঋতু 


8. কোন বছৰত গুৱাহাটীত চাহ নিলাম কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰা হৈছিল?


ক) ১৯৭০ 

খ) ১৯৭১ 

গ) ১৯৭২ 

ঘ) ১৯৭৩


Ans. ক) ১৯৭০ 


9. আমচাং বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্য অসমৰ নিম্নলিখিত কোনখন জিলাত অৱস্থিত?


ক) কামৰূপ (মেট্ৰ') 

খ) ডাৰং 

গ) বৰপেটা 

ঘ) শোনিতপুৰ


Ans. ক) কামৰূপ (মেট্ৰ') 


10. অসমৰ কোনখন জিলাত চাহ বাগিচাৰ সংখ্যা সৰ্বাধিক?


ক) শোনিতপুৰ 

খ) শিৱসাগৰ 

গ) দৰং 

ঘ) ডিব্ৰুগড়।


Ans.ঘ) ডিব্ৰুগড়।



11. সাগৰ পৃষ্ঠৰ পৰা অসমৰ গড় উচ্চতা হৈছে? 


ক) ৬৯.৫ মিটাৰ 

খ) ৯২.৫ মি 

গ) ৫৬.৬ মিটাৰ 

ঘ) ৭৯.৫ মিটাৰ


Ans. ঘ) ৭৯.৫ মিটাৰ



12. ____হৈছে ভাৰতৰ আটাইতকৈ পুৰণি শোধনাগাৰ?


ক) ডিগবৈ শোধানাগাৰ। 

খ) বাৰাউনি শোধানাগাৰ

 গ) নুনমতী শোধানাগাৰ 

ঘ) নুমলীগড় শোধানাগাৰ


Ans. ক) ডিগবৈ শোধানাগাৰ। 



13. নিম্নলিখিত কোনখন জিলাৰ সাক্ষৰতাৰ হাৰ আটাইতকৈ কম?


ক) ডিমা হাচাও 

গ) কাৰ্বি আংলং 

খ) ধুবুৰী 

ঘ) হাইলাকান্দি


Ans. খ) ধুবুৰী 



14. অসমৰ নিম্নলিখিত কোনখন জিলাৰ জনসংখ্যা সৰ্বাধিক?


ক) ধুবুৰী 

খ) কামৰূপ 

গ) নগাঁও 

ঘ) বৰপেটা


Ans. গ) নগাঁও 


15. কেতিয়া অসমৰ পৰিবহন বিভাগ স্থাপন কৰা হৈছিল? 


ক) ১৯৩৫ 

খ) ১৯৪৮ 

গ) ১৯৫৮ 

ঘ) ১৯৬৭


Ans. খ) ১৯৪৮ 


Post a Comment

Previous Post Next Post