Assam Current Affairs General Knowledge MCQs 2022 Part 2

Assam Current Affairs General Knowledge MCQs 2022 Part 2 || Current Affairs in Assamese

Today,  we've shared important Assam  Current Affairs 2022 General Knowledge MCQ questions. These questions are frequently asked and very important for the upcoming all Assam govt. competitive exams: Assam Police, SI, PNRD, DHS, TET, APSC, Agriculture, etc.


Assam Current Affairs General Knowledge MCQs 2022 Part 2



1. Which famous personality was recently appointed as DSP in Assam Police? / 1. কোনজন বিখ্যাত ব্যক্তিক শেহতীয়াকৈ অসম আৰক্ষীত ডি.এছ.পি হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছে ? / 



a. Hima Das / হিমা দাস

b. Shiva Thapa / শিৱ থাপা

c. Jyotirmoy Talukdar / জ্যোতিৰ্ময় তালুকদাৰ

d. Lovlina Borgohain / লাভলিনা বৰগোহাঁই



Ans. d. Lovlina Borgohain / লাভলিনা বৰগোহাঁই



2. Which National park was among the highest tiger density Reserve? / 2. কোনখন ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান সৰ্বাধিক বাঘৰ ঘনত্ব সংৰক্ষণৰ ভিতৰত আছিল?



a. Nameri National Park / নামৰি ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান

b. Kaziranga National Park/কাজিৰঙা ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান

c. Manas National Park/মানস ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান

d. Pobitora Wildlife Sanctuary/পবিতোৰা বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্য


Ans. b. Kaziranga National Park/কাজিৰঙা ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান



3. শেহতীয়াকৈ অক্সফৰ্ড বিশ্ববিদ্যালয়ত স্নাতক পাঠ্যক্ৰম কৰিবলৈ অসমৰ পৰা কোন নিৰ্বাচিত হৈছে ?


a. Arani S Hazarika/আৰাণী এছ হাজৰিকা

b. Bhanu Chakraborty/ভানু চক্ৰৱৰ্তী

c. Niva Saikia/নিভা চাইকিয়া

d. Nisha Choudhury/নিশা চৌধুৰী


Ans. a. Arani S Hazarika/আৰাণী এছ হাজৰিকা



4. Who from Assam was recently awarded with Pradhan Mantri Bal Puraskar Award? / শেহতীয়াকৈ অসমৰ কাক প্ৰধানমন্ত্ৰী বাল পুৰস্কাৰ বঁটাৰে পুৰস্কৃত কৰা হৈছে ?


a. Neel Pawan baruah/নীল পৱন বৰুৱা

b. Rahul Hazarika/ৰাহুল হাজৰিকা

c. Dhritrishman Chakravarty/ধৃতৃশমান চক্ৰৱৰ্তী

d. Manikanta Das/মণিকান্ত দাস


Ans. c. Dhritrishman Chakravarty/ধৃতৃশমান চক্ৰৱৰ্তী



5. Who was recently awarded with Assam baibhev Award?/
শেহতীয়াকৈ কাক অসম বৈবেভ বঁটাৰে পুৰস্কৃত কৰা হৈছিল?


a. Lovlina Borgohain / লাভলিনা বৰগোহাঁই

b. Hima Das/ হিমা দাস

c. Mukesh Ambani/মুকেশ আম্বানী

d. Ratan Tata/ৰতন টাটা


Ans. d. Ratan Tata/ৰতন টাটা



6. From the next year onwards, the Assam Ratna awards will be given on which date?/ পৰৱৰ্তী বছৰৰ পৰা, কোন তাৰিখত অসম ৰত্ন বঁটা প্ৰদান কৰা হ'ব?



a. 2nd December/২ ডিচেম্বৰ

b. 27th February/২৭ ফেব্ৰুৱাৰী

c. 2nd October/২ অক্টোবৰ

d. 14th November/১৪ নৱেম্বৰ


Ans. a. 2nd December/২ ডিচেম্বৰ



7. Which among the following personalities was 'not' awarded with Assam Saurav award recently?/ নিম্নলিখিত কোনজন ব্যক্তিক শেহতীয়াকৈ অসম সৌৰভ বঁটা 'প্ৰদান' কৰা নাই?


a. Lovlina Borgohain/লাভলিনা বৰগোহাঁই

b. Hima Das/ হিমা দাস

c. Dipak Chand Jain/দীপক চান্দ জেন 

d. Neel Pawan Baruah/নীল পৱন বৰুৱা


Ans. b. Hima Das/ হিমা দাস



8. Recently who get responsibility as General officer Commanding in Chief, Eastern Command for Williams Kolkata?/ শেহতীয়াকৈ উইলিয়ামছ কলকাতাৰ বাবে ইষ্টাৰ্ণ কমাণ্ডৰ জেনেৰেল অফিচাৰ কমাণ্ডিং ইন চীফ হিচাপে কোনে দায়িত্ব লাভ কৰে?


a. Lt. Gen Rana Pratap Kalita

b. Coloner Neeraj Adhikari

c. Rahim Jain

d. Lt. Gen Nishant Chakravarty


Ans. a. Lt. Gen Rana Pratap Kalita / ৰাণা প্ৰতাপ কলিতা 



9.  Which woman of Assam origin was recently awarded by Joe Biden for her community service and volunteering?/ অসমৰ কোনগৰাকী মহিলাক শেহতীয়াকৈ জো বাইডেন'এ  তেওঁৰ সমাজ সেৱা আৰু স্বেচ্ছাসেৱকৰ বাবে পুৰস্কৃত কৰিছিল?


a. Mitali Hazarika/মিতালী হাজৰিকা

b. Jyotsna Boruah/জ্যোৎস্না বড়ুয়াঃ 

c. Rita Kakati Shah/ৰীতা কাকতি শ্বাহ

d. Deepika Chakraborty/দীপিকা চক্ৰৱৰ্তী



Ans. c. Rita Kakati Shah/ৰীতা কাকতি শ্বাহ



10. Which institution recently conducted a week long programme on Pygmy Hog (Nol Gahori)?/কোনটো প্ৰতিষ্ঠানে শেহতীয়াকৈ পিগমি হগ (নল গাহৰি)ৰ ওপৰত এসপ্তাহ দীঘলীয়া কাৰ্যসূচী পৰিচালনা কৰিছিল?


a.Assam State Zoo Cum Botanical Garden, Guwahati/ অসম ৰাজ্যিক চিৰিয়াখানা কাম বটানিকেল গাৰ্ডেন, গুৱাহাটী

b. Kaziranga National Park/কাজিৰঙা ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান

c.  Manas National Park/মানস ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান

ঘ. Dhing Patkai National park/ ধিং পাটকাই ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান


Ans. a.Assam State Zoo Cum Botanical Garden, Guwahati/ অসম ৰাজ্যিক চিৰিয়াখানা কাম বটানিকেল গাৰ্ডেন, গুৱাহাটী



Post a Comment

Previous Post Next Post