Assam Current Affairs General Knowledge MCQs 2022

Assam Current Affairs General Knowledge MCQs 2022 || Assam Current Affairs GK in Assamese

Today,  we've shared important Assam  Current Affairs 2022 General Knowledge MCQ questions. These questions are very important for the upcoming all Assam govt. competitive exams: Assam Police, SI, PNRD, DHS, TET, APSC, Agriculture, etc.



Assam Current Affairs General Knowledge MCQs 2022



Assam Current Affairs 2022



1. which company has been given the responsibility to construct the second medical college of Guwahati? / কোন কোম্পানীক গুৱাহাটীৰ দ্বিতীয় খন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় নিৰ্মাণৰ দায়িত্ব দিয়া হৈছে?


a. Adani Group

b. Reliance Industries

c. TATA

d. Larsen & Toubro



Ans. d. Larsen & Toubro



2. Which Assamese actress passed away recently? / নিম্নলিখিত কোনগৰাকী অসমীয়া অভিনেত্ৰীৰ  কিছুদিন পূর্বে  দেহাবসান (মৃত্যু)  ঘটিছে ?

a. Madhuri Hazarika / মাধুৰী হাজাৰিকা 

b. Anupama Bhattacharya / অনুপমা ভট্টাচাৰ্য 

c. Shilpi Chakraborty / শিলপী চক্ৰৱৰ্তী

d. Rinku Devi / ৰিংকু দেৱী


Ans. b. Anupama Bhattacharya / অনুপমা ভট্টাচাৰ্য 



3. According to the latest Indian State Forest Report, Assam saw a rise of bamboo-bearing areas by how much? / শেহতীয়া ভাৰতীয় ৰাজ্যিক বন প্ৰতিবেদন অনুসৰি, অসমত বাঁহ ধাৰণ কৰা এলেকা কিমান বৃদ্ধি পাইছে?


a. 234 sq. km

b. 134 sq. km

c. 150 sq. km

d. 458 sq. km



Ans. a. 234 sq. km


4. According to which report 7,381 sq. km of Assam is fire-prone? / কোন প্ৰতিবেদন অনুসৰি অসমত 7,381 বৰ্গ কিলোমিটাৰ জুই প্ৰৱণ?


a. A Forest Survey of India

b. A Forest Survey of Assam

c. National Forest Index

d. State Forest Report of Assam



Ans. a. A Forest Survey of India



5. Which University of Assam recently received ISO Certification? / শেহতীয়াকৈ কোনখন অসম বিশ্ববিদ্যালয়ে আই.এছ.অ' (ISO)  প্ৰমাণপত্ৰ লাভ কৰিছে?


a. Tezpur University / তেজপুৰ বিশ্ববিদ্যালয়

b. Cotton University / কটন বিশ্ববিদ্যালয়

c. Gauhati University / গুৱাহাটী বিশ্ববিদ্যালয়

d. Dibrugarh University / ডিব্ৰুগড় বিশ্ববিদ্যালয়



Ans. d. Dibrugarh University / ডিব্ৰুগড় বিশ্ববিদ্যালয়



6. Which North-Eastern state recently got its first freight train? / উত্তৰ-পূবৰ কোনখন ৰাজ্যই শেহতীয়াকৈ প্ৰথমখন মালবাহী ৰেল পাবলৈ সক্ষম হল ?


a. Arunachal Pradesh / অৰুণাচল প্ৰদেশ

b. Mizoram / মিজোৰাম

c. Manipur / মণিপুৰ

d. Tripura / ত্ৰিপুৰা


Ans. c. Manipur / মণিপুৰ



7. AFSPA has been recently extended for how many months in one of the northern states? / AFSPA শেহতীয়াকৈ উত্তৰৰ কোনখন ৰাজ্যত কিমান মাহৰ বাবে সম্প্ৰসাৰিত কৰা হৈছে?


a. Six months, Mizoram

b. Eight months, Nagaland

c. Six months, Nagaland

d. Eight months, Meghalaya


Ans. c. Six months, Nagaland / ছয় মাহৰ বাবে, নাগালেণ্ডত



8. Which is the latest district of Assam? / অসমৰ নতুন জিলা কোনখন?


a. Bajali / বজালী

b. Tamulpur / তামুলপুৰ

c. Biswanath / বিশ্বনাথ

d. South Salmara Mankachar / দক্ষিণ চালমাৰা মানকাচাৰ


Ans. b. Tamulpur / তামুলপুৰ



9. The New Shatabdi Express inaugurated between Agartala and Jiribam connects Tripura with which state? / আগৰতলা আৰু জিৰিবামৰ মাজত উদ্বোধন কৰা নতুন শতাব্দী এক্সপ্ৰেছে ত্ৰিপুৰাক কোন খন ৰাজ্যৰ সৈতে সংযোগ কৰিছে?


a. Mizoram/ মিজোৰাম

b. Manipur/ মণিপুৰ

c. Assam/ অসম

d. West Bengal/ পশ্চিম বংগ



Ans. b. Manipur/মণিপুৰ



10. Which organisation of Assam was recently awarded with SKOCH Award? / শেহতীয়াকৈ অসমৰ কোনটো সংগঠনক SKOCH বঁটাৰে পুৰস্কৃত কৰা হৈছিল?


a. ASTC

b. APDCL

c. APCGL

d. IIT



Ans. a. ASTC (Assam State Transport Corporation/ অসম ৰাজ্যিক পৰিবহন নিগম)



11. Which institution recently built a low -cost charcoal reactor?/ কোনটো প্ৰতিষ্ঠানে শেহতীয়াকৈ এটা কম খৰচী কাঠকয়লা ৰিয়েক্টৰ নিৰ্মাণ কৰিছে?


a. Tezpur University/তেজপুৰ বিশ্ববিদ্যালয়

b. Assam Agricultural University/ অসম কৃষি বিশ্ববিদ্যালয়

c. IIT, Guwahati/ আই.আই.টি., গুৱাহাটী

d. Gauhati University/গুৱাহাটী বিশ্ববিদ্যালয়



Ans. c. IIT, Guwahati/ আই.আই.টি., গুৱাহাটী



12. Which North East State celebrates Poanglum Mini Hornbill Festival? / কোনখন  উত্তৰ-পূব ৰাজ্যই পোয়াংলাম মিনি হৰ্ণবিল উৎসৱ উদযাপন কৰে?


a. Tripura/ ত্ৰিপুৰা

b. Assam/ অসম

c. Manipur/মণিপুৰ

d.Nagaland/নাগালেণ্ড



Ans. d.Nagaland/নাগালেণ্ড


Post a Comment

Previous Post Next Post