15 Important GK Questions with Answers in Assamese

15 Important GK Questions with Answers in Assamese | General Knowledge in Assamese

Important for all upcoming Assam govt. competitive exams: Assam Agriculture, Assam Police Constable Exam, Jail warder, Assam Forest Exam, PNRD, Assam Secretariat, DHS, DECT, Handloom & Sericulture, DC Office, Gauhati High Court  etc.



15 Important GK Questions with Answers in Assamese




(Q1) Who wrote the book ‘Discovery of India’? /(প্ৰশ্ন) ‘ডিস্কভাৰী অৱ ইণ্ডিয়া’ নামৰ কিতাপখন কোনে লিখিছিল ? 



Ans:- Pt. Jawaharlal Nehru / পণ্ডিত জৱাহৰলাল নেহৰু 




(Q2) Who discovered the ‘Gravitational’? /(প্ৰশ্ন) কোনে ‘মহাকৰ্ষণীয়’ আৱিষ্কাৰ কৰিছিল ? 



Ans:- Newton / নিউটন 




(Q3) Who is the first Indian to receive Nobel Prize? / (প্ৰশ্ন) নবেল বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় কোন ? 



Ans:- Ravinder Nath Tagore / ৰবীন্দ্ৰ নাথ ঠাকুৰ 





(Q4) What is the Dronacharya Award related to? / (প্ৰশ্ন) দ্ৰোণাচাৰ্য বঁটা কিহৰ সৈতে সম্পৰ্কিত ? 




Ans:- Best Coach in Sports/Games / ক্ৰীড়া/খেলৰ শ্ৰেষ্ঠ প্ৰশিক্ষক 




(Q5) Khajuraho is situated in? / (প্ৰশ্ন) খাজুৰাহো কত অৱস্থিত ? 




Ans:- Madhya Pradesh / মধ্য প্ৰদেশ 




(Q6) Earth have one large natural satellite, known as? /(প্ৰশ্ন) পৃথিৱীত এটা ডাঙৰ প্ৰাকৃতিক উপগ্ৰহ আছে, তাক কি নামেৰে জনা যায় ? 



Ans:- Moon / চন্দ্ৰ 




(Q7) Who played Gandhi’s role in the film ‘Gandhi’? /(প্ৰশ্ন) ‘গান্ধী’ বোলছবি খনত কোনে গান্ধীৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল ? 



Ans:- Ben Kingsley / বেন কিংছলে 




(Q8) Teachers’ Day is celebrated ? / (প্ৰশ্ন) শিক্ষক দিৱস কেতিয়া উদযাপন কৰা হয় ? 



Ans:- 5 September /৫ ছেপ্টেম্বৰ 




(Q9) When was the nuclear bomb dropped on Japan? /জাপানত কেতিয়া পাৰমাণৱিক বোমা পেলোৱা হৈছিল ? 




Ans:- 1945 /১৯৪৫  




(Q10) On which river is the Bhakra Nangal dam? / (প্ৰশ্ন) কোনখন নদীৰ ওপৰত ভাকৰা নাংগল বান্ধ আছে ? 



Ans:- Sutlej Hide / সতলজ 




(Q11) India’s national flower? /(প্ৰশ্ন) ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ফুল কি ? 



Ans:- Lotus / পদুম 



(Q12) Dhanraj Pillai is related to which game? / (প্ৰশ্ন) ধনৰাজ পিল্লাই কোনটো খেলৰ সৈতে সম্পৰ্কিত ? 



Ans:- hockey / হকী 




(Q13) In United Nations Organization (U.N.O), How many permanent members are in the Security Counci l? / ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ নিৰাপত্তা পৰিষদত কিমানজন স্থায়ী সদস্য আছে ? 



Ans:- 5 / ৫ 





(Q14) Which Indus Civilization is now in Pakistan?  এতিয়া পাকিস্তানত কোনটো সিন্ধু সভ্যতা আছে ? 



Ans:- Harappan - হৰপ্পা 



(Q15) Which types of taxes were collected in South India, particularly the Maratha Empire during medieval times? /(প্ৰশ্ন) দক্ষিণ ভাৰতত, বিশেষকৈ মধ্যযুগত মাৰাঠা সাম্ৰাজ্যত কোন প্ৰকাৰৰ কৰ সংগ্ৰহ কৰা হৈছিল ? 



Ans:- Chauth and Sardeshmukhi / উত্তৰ:- চৌথ আৰু সৰ্দেশমুখী



Post a Comment

Previous Post Next Post