-->

Assam General Knowledge (GK) Part-6

Assam General Knowledge (GK) Part-6 for all upcoming exams |  Assam GK in both language Assamese & English


Assam General Knowledge (GK) Part-6


Welcome to AssamJobsVacancy: Today we provided 50 Top Important Assam General Knowledge (GK) Question with Answer for All upcoming Competitive Exams as well as Entrance Exams; especially, for SCERT D.El.Ed Pre-Entry Test 2021.  For your convenience, we provided Assam GK in the Assamese Language.


Assam GK Part-6


Q1. The first non-government college of Assam is / অসমৰ প্ৰথম খন বেচৰকাৰী মহাবিদ্যালয় খনৰ নাম


(A) Biswanath College of Agriculture, Biswanath Chariali

(B) Bholanath College, Dhubri

(C) Bajali College, Barpeta

(D) J.B. College, Jorhat

Ans. (D) J.B. College, Jorhat


Q2. Which one district is declared as the first carbon-free district in Assam (also in India) / কোনখন জিলাক অসমৰ প্ৰথম কাৰ্বন মুক্ত জিলা হিচাপে ঘোষণা কৰা হয় (ভাৰততো)


(A) Dhemaji

(B) Majuli

(C) NC Hills

(D) Karbi Anglong


Ans. (B) Majuli


Q3. Which place is known as the heart of the Assamese neo-Vaishnavite culture / কোন ঠাইক অসমৰ নৱ-বৈষ্ণৱী সংস্কৃতিৰ হৃদয় বুলি জনা যায়


(A) Jorhat

(B) Majuli

(C) Barpeta

(D) Sivsagar


Ans. (B) Majuli


Q4. Nambor Wildlife Sanctuary is located in which district / নামবৰ বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্য কোন খন জিলাত অৱস্থিত


(A) Sivasagar

(B) Golaghat

(C) Dibrugarh

(D) Karbi Anglong


Ans. (D) Karbi Anglong


Q5. Srimanta Sankardev died in the year _________  / ______চনত শ্ৰীমন্ত শংকৰদেৱৰ মৃত্যু হয়


(A) 1567

(B) 1568

(C) 1569

(D) 1570


Ans. (B) 1568


Q6. Who had lead the Mughal Army in the Battle of Saraighat / শৰাইঘাটৰ যুদ্ধত মোগল সেনাক কোনে নেতৃত্ব দিছিল


(A) Jai Singh I

(B) Ram Singh I

(C) Jai Singh II

(D) Bishan Singh


Ans. (B) Ram Singh I


Q7. In which year Sattriya is recognized as classical dance by Sangeet Natak Akademi of India / কোন বছৰত সত্ৰীয়াক ভাৰতৰ সংগীত নাটক একাডেমীয়ে শাস্ত্ৰীয় নৃত্য হিচাপে স্বীকৃতি দিয়ে


(A) 1998

(B) 2000

(C) 2002

(D) 2003


Ans. (B) 2000


Q8. Fakhruddin Ali Ahmed was the ________ president of India / ফখৰুদ্দিন আলী আহমেদ ভাৰতৰ __ ৰাষ্ট্ৰপতি আছিল


(A) 4th

(B) 5th

(C) 6th

(D) 7th


Ans. (B) 5th


Q9. Who was the first Indian district magistrate in India / ভাৰতৰ প্ৰথম ভাৰতীয় জিলা দণ্ডাধীশ কোন আছিল


(A) Ananda Ram Baruah

(B) Kamalakanta Bhattacharya

(C) Bhabananda Deka

(D) Chandra Kumar Agarwala


Ans. (A) Ananda Ram Baruah


Q10. Who is the founder of the Assamese daily English newspaper "The Assam Tribune" / অসম ট্ৰিবিউন" বুলি প্ৰতিদিনে প্ৰকাশিত ইংৰাজী বাতৰি কাকত খনৰ প্ৰতিষ্ঠাপক কোন


(A) Prafulla Govinda Baruah

(B) Radha Govinda Baruah

(C) Siva Prasad Barooah

(D) Dhirendra Nath Bezbaruah


Ans. (B) Radha Govinda Baruah

Q11. Which one is a Govt recognized Bird Sanctuary in Assam / কোনখন অসমত চৰকাৰৰ স্বীকৃত পক্ষী অভয়াৰণ্য


(A) Pani Dihing Wildlife Sanctuary

(B) Garampani Wildlife Sanctuary

(C) Amchang Wildlife Sanctuary

(D) Dehing Patkai Wildlife Sanctuary


Ans. (A) Pani Dihing Wildlife Sanctuary


Q12. The “Bare Sohoriya Bhaona” is held in which city of Assam / “বাৰে চোহোৰিয়া ভাওনা” অসমৰ কোন খন চহৰত অনুষ্ঠিত হয়


(A) Tezpur

(B) Jamugurihat

(C) Jakhalabandha

(D) Dhing


Ans. (B) Jamugurihat


Q13. The last Ahom king Purandar Singha was died in the year / কোন চনত শেষ ৰজা পুৰন্দৰ সিংহৰ মৃত্যু হয়


(A) 1833

(B) 1842

(C) 1846

(D) 1852


Ans. (A) 1833


Q14. Assam State Zoo cum Botanical Garden was established in / অসম ৰাজ্যিক চিৰিয়াখানা তথা বটানিকেল গাৰ্ডেন কেতিয়া স্থাপিত হৈছিল


(A) 1955

(B) 1957

(C) 1959

(D) 1962


Ans. (B) 1957


Q15. In which district, the Bhortal Nritya dance was developed / কোন খন জিলাত, ভোৰতাল নিত্য নৃত্য বিকশিত কৰা হৈছিল


(A) Jorhat

(B) Barpeta

(C) Nagaon

(D) Kamrup


Ans. (B) Barpeta


Q16. Total number of Elephant Reserves in Assam is / অসমত মুঠ হাতীৰ ভাণ্ডাৰৰ সংখ্যা কিমান


(A) 4

(B) 5

(C) 6

(D) 7

Ans. (B) 5


Q17. Which dynasty’s coins were known as “Narayani” / কোন ৰাজবংশৰ মুদ্ৰাবোৰক “নাৰায়ণী” বুলি জনা গৈছিল


(A) Kachari

(B) Koch

(C) Kamata

(D) Chutiya

Ans. (B) Koch


Q18. Which day will be observed as Rhino Day in Assam / কোন দিনটোক অসমত গঁড় দিৱস হিচাপে পালন কৰা হ’ব


(A) 3rd July

(B) 19th August

(C) 22nd September

(D) 29th October


Ans. (C) 22nd September


Q19. Which Chutia king established Sadiya as the second capital of Chutia Kingdom / কোন চুতিয়া ৰজাই চুতিয়া ৰাজ্যৰ দ্বিতীয় ৰাজধানী হিচাপে সাদিয়া প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল


(A) Birpal

(B) Satyanarayan

(C) Vijayadhwajpal

(D) Ratnadhwajpal


Ans. (D) Ratnadhwajpal


Q20. Hima Das is also known by the nickname / হিমা দাসক কি উপনামেৰেও জনা যায়


(A) Kolong Express

(B) Dhing Express

(C) Nagaon Express

(D) Kamakhya Express


Ans. (B) Dhing Express


Q21. Which Assamese poet is also popularly known by name "Agnikobi" / কোনজন অসমীয়া কবিক "অগ্নিকোবি" নামেৰেও জনপ্ৰিয়


(A) Pabitra Kumar Deka

(B) Ganesh Chandra Gogoi

(C) Mahendranath Deka Phukan

(D) Kamalakanta Bhattacharya


Ans. (D) Kamalakanta Bhattacharya


Q22. Till 2020, how many person from Assam received the Padma Bhushan Award / 2020 চনলৈকে, অসমৰ পৰা কিমান জন ব্যক্তিয়ে পদ্মভূষণ বঁটা লাভ কৰিছিল


(A) 6

(B) 7

(C) 8

(D) 9


Ans. (D) 9


Q23. Who was elected as the first Women President of Assam Sahitya Sabha / অসম সাহিত্য সভাৰ সভাপতি হিচাপে নিৰ্বাচিত হোৱা প্ৰথম মহিলা কোন আছিল


(A) Nirmal Prabha Bordoloi

(B) Nalini Bala Devi

(C) Pushpalata Das

(D) Chandraprabha Saikiani


Ans. (B) Nalini Bala Devi



Q24. Who is also known as Lok Nayak in Assam / কাক অসমত লোক নায়ক বুলিও জনা যায়


(A) Omeo Kumar Das

(B) Bishnu Prasad Rabha

(C) Hemchandra Barua

(D) Phani Sarma


Ans. (A) Omeo Kumar Das


Q25. Bhupen Hazarika won his first Padma award (Padma Shri) in the year / ভূপেন হাজৰিকাই কিমান চনত প্ৰথম পদ্ম বঁটা (পদ্মশ্ৰী) লাভ কৰিছিল


(A) 1974

(B) 1977

(C) 1981

(D) 1984


Ans. (B) 1977


Q26. Which independent activist is also known as "Tyagbir" / কোনজন স্বতন্ত্ৰ কৰ্মীক "ত্য়াগবীৰ" বুলিও জনা যায়


(A) Hem Barua

(B) Kuladhar Chaliha

(C) Kushal Konwar

(D) Nabin Chandra Bardoloi


Ans. (A) Hem Barua


Q27. Who was appointed as the first Assam Police Chief on October 1 in 1951 / ১৯৫১ চনৰ ১ অক্টোবৰত প্ৰথম অসম আৰক্ষী প্ৰধান হিচাপে নিযুক্ত হোৱা ব্যক্তিৰ নাম


(A) KR Choudhary

(B) B.M. Rajkhowa

(C) Raj Mohan Ray

(D) Subashini Sankaran


Ans. (A) KR Choudhary


Q28. Who becomes the first Assamese woman to be Wing Commander of Indian Air Force / ভাৰতীয় বায়ু সেনাৰ উইং কামাণ্ডাৰ হোৱা প্ৰথম গৰাকী অসমীয়া মহিলা নাম


(A) Jotshna Barua

(B) Bornali Gogoi

(C) Sewali Deka

(D) Purabi Mahanta


Ans. (B) Bornali Gogoi


Q29. The Rupsi Airport is located in which district / ৰূপচি বিমানবন্দৰ কোন খন জিলাত অৱস্থিত


(A) Dhubri

(B) Goalpara

(C) Jorhat

(D) Cachar


Ans. (A) Dhubri


Q30. The Kumar Bhaskar Natya Mandir was established in the year / কুমাৰ ভাস্কৰ নাট্য মন্দিৰ কিমান চনত স্থাপিত কৰা হৈছিল


(A) 1912

(B) 1926

(C) 1936

(D) 1942


Ans. (A) 1912


Q31. On 12 January 2021, which one has been formally declared as a new district of Assam / 2021 চনৰ 12 জানুৱাৰীত, কোনখন জিলাক আনুষ্ঠানিকভাৱে অসমৰ নতুন জিলা হিচাপে ঘোষণা কৰা হৈছে


(A) Gohpur

(B) Bajali

(C) Bilasipara

(D) Nazira


Ans. (B) Bajali


Q32. Who received the Sahitya Akademi Award 2020 for the short stories in the Bodo language / বড়ো ভাষাৰ চুটি গল্পৰ বাবে সাহিত্য অকাডেমী বঁটা ২০২০ কোনে লাভ কৰিছিল


(A) Dharanidhar Owari

(B) Rituraj Basumatary

(C) Rita Boro

(D) Phukan Chandra Basumatary


Ans. (A) Dharanidhar Owari


Q33. Who is the first Assamese to win "Yuva Puraskar" by Sahitya Akademi / সাহিত্য অকাডেমীৰ দ্বাৰা "যুৱ পুৰস্কাৰ" জয় কৰা প্ৰথম জন অসমবাসী কোন আছিল


(A) Arindam Borkataki

(B) Kamal Kumar Tanti

(C) Bijoy Sankar Barman

(D) Manika Devee


Ans. (A) Arindam Borkataki


Q34. First Assamese to win "Bal Sahitya Puraskar" by Sahitya Akademi is / সাহিত্য অকাডেমীৰ দ্বাৰা "বাল সাহিত্য পুৰস্কাৰ" জয় কৰা প্ৰথম জন অসমীয়া কোন আছিল


(A) Bandita Phukan

(B) Santanoo Tamuli

(C) Toshaprabha Kalita

(D) Gagan Chandra Adhikari


Ans. (D) Gagan Chandra Adhikari


Q35. Who is the first Assamese to win the Sahitya Akademi Translation Prize / সাহিত্য অকাডেমী অনুবাদ বঁটা লাভ কৰা প্ৰথম গৰাকী অসমীয়া কোন আছিল


(A) Phani Talukdar

(B) Bimal Bhagavati

(C) Partha Pratim Hazarika

(D) Radhika Mohan Bhagowati


Ans. (C) Partha Pratim Hazarika


Q36. Which district of Assam shares the longest international border / অসমৰ কোনখন জিলাৰ আটাইতকৈ দীঘল আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সীমান্ত আছে (Important Question)


(A) Cachar

(B) Karimganj

(C) Dhubri

(D) Baksa


Ans. (C) Dhubri


Q37. Which one is the largest tributary of the Brahmaputra / ব্ৰহ্মপুত্ৰৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ উপনদী খনৰ নাম কি?


(A) Subansiri

(B) Kameng

(C) Manas

(D) Dhansiri


Ans. (A) Subansiri


Q38. The Assam Co-Operative Jute Mill is located in / অসম সমবায় মৰাপাট মিলটো কত অৱস্থিত


(A) Cachar

(B) Barpeta

(C) Dhubri

(D) Nagaon


Ans. (D) Nagaon


Q39. Which Assamese film won a special jury mention award at the 51st International Film Festival of India (IFFI)/
কোনখন অসমীয়া চলচ্চিত্ৰই ভাৰতৰ 51 তম আন্তৰ্জাতিক চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত (আই এফ এফ আই) এক বিশেষ জুৰী উল্লেখ বঁটা লাভ কৰিছিল


(A) Bridge

(B) Abhiman

(C) Pratighat

(D) Aamis


Ans. (A) Bridge


Q40. The Rongker festival is celebrated by / ৰংকাৰ উৎসৱ কাৰ দ্বাৰা উদযাপন কৰা হয়


(A) Bodo

(B) Karbi

(C) Tiwa

(D) Mising


Ans. (B) Karbi


41. How many districts is under Bodoland Territorial Region / বড়োলেণ্ড টেৰিটৰিয়েল অঞ্চলৰ অধীনত কিমানখন জিলা আছে


(A) 4

(B) 5

(C) 6

(D) 7

Ans. (A) 4


Q42. Bamboo Technology Park is located in / বাঁহ প্ৰযুক্তি উদ্যান কত অৱস্থিত


(A) Boko

(B) Chhaygaon

(C) Azara

(D) Maligaon

Ans. (B) Chhaygaon


43. Ajanta Neog is the first woman _________ Minister of Assam / অজন্তা নেওগ হৈছে অসমৰ প্ৰথম মহিলা ____ মন্ত্ৰী


(A) Health

(B) Education

(C) Finance

(D) Sports

Ans. (C) Finance


44. Who was the founder of the Matak Kingdom in Assam / কোনে অসমত মাতক ৰাজ্যৰ প্ৰতিষ্ঠাপক আছিল


(A) Kamaleswar Singha

(B) Gaurinath Singha

(C) Naharkhora Saikia

(D) Sarbananda Singha

Ans. (D) Sarbananda Singha


45. How many women candidates are elected in the 2021 Assam Assembly Election / ২০২১ চনৰ অসম বিধানসভা নিৰ্বাচনত কিমান গৰাকী মহিলা প্ৰাৰ্থী নিৰ্বাচিত হৈছে


(A) 5

(B) 6

(C) 8

(D) 11

Ans. (B) 6


46. Which one is the first tea plantation company in the world  / বিশ্বৰ প্ৰথম চাহ বাগান কোম্পানী কোনটো


(A) Williamson Magor

(B) Assam Company

(C) Jorehaut Tea Company

(D) Terai Tea Company

Ans. (B) Assam Company


47. The first English Tea Garden was established in / প্ৰথম ইংৰাজী চাহ বাগিচা কত স্থাপিত হৈছিল


(A) Chabua

(B) Mariani

(C) Nazira

(D) Naharkatia

Ans. (A) Chabua


48. The Navagraha temple is located in / নৱগ্ৰহ মন্দিৰটো কত অৱস্থিত


(A) Sarania Hills

(B) Maliata Hills

(C) Nilachal Hills

(D) Chitrachal Hills

Ans. (D) Chitrachal Hills


49. Which one recognized as the State Tree of Assam / কি গছক অসমৰ ৰাজ্যিক গছ হিচাপে স্বীকৃতি দিছিল


(A) Hollong

(B) Nahar

(C) Sissoo

(D) Sal

Ans. (A) Hollong


50. The Saraighat Bridge was first opened to public in the year / শৰাইঘাট দলং প্ৰথমবাৰৰ বাবে কিমান চনত ৰাইজৰ বাবে মুকলি কৰা হৈছিল


(A) 1960

(B) 1961

(C) 1962

(D) 1963

Ans. (C) 1962



Please Support Us By Sharing this Post with your Friends through Whatsapp & Facebook.

2 Comments

  1. Replies
    1. Amar site or navigation menut Assam GK Option Add Kora ase tat click korile apuni sokol GK and others Study materials pai jabo...Othoba apuni amar websitor home page visit kori alop man scroll korilei tolor main tags section pai jabo tat assam gk option tot click korok....Thank you for your comment Jodi Apuni Nappy Tante honkale amake jonabo ami aponak link tu Di dim

      Delete

Post a Comment

Previous Post Next Post